Bloc de locuințe în flăcări. Oamenii au fost evacuați - VIDEO


Un bloc de locuințe din Rodna, Bistrița-Nasaud, a luat foc azi noapte. 

Echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de interventie Sangeorz Bai și Secției de Pompieri Năsăud au intervenit în localitatea Rodna la un incendiu izbucnit la acoperișul unui bloc de locuințe.

Incendiul s-a manifestat cu violență, generalizat, pe o suprafață de aproximativ 400 mp la nivelul acoperișului blocului.

180 de persoane au fost evacuate de către pompierii militari și voluntari ori s-au autoevacuat din cele doua case ale scărilor din imobilul cuprins de flăcări. 

Un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani ani a suferit un atac de panica, a primit asistenta de la echipajul de paramedici, dar nu s-a impus transprotul acestuia la spital.

In urma incendiului, au ars materialele combustibile depozitate in podul blocului și acoperișul acestuia, care realizat din mai multe tipuri materiale, tabla, astereala lemn etc.

De asemenea, au fost afectate de fum și smoala topita de pe planșeul de beton 13 garsoniere de la etajele superioare, șapte dintr-o casa a scărilor, respectiv șase din cealaltă. 

Incendiul a fost lichidat in aproximativ două ore, ulterior au fost îndepărtate  elementele de construcție care prezentau riscul prăbușirii.

Pentru evacuarea persoanelor, stingerea incendiului, protejarea locuințelor din imobil dar și a vecinatatilor au intervenit 16 subofițeri și doi ofițeri cu trei autospeciale de stingere, o autospeciala de interventie la înălțime, o ambulanță SMURD și o autospecială de prima intervenție și comandă, precum și pompierii voluntari cu mijloace tehnice de la SVSU Rodna, Șanț și Maieru.

Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Comitetul Local pentru Situații de Urgenta Rodna a amenajat și pus la dispoziție persoanelor evacuate un spațiu de cazare temporară in sala de sport a localității.

Comentarii Facebook