Autostrada Transilvania - Românii de la UMB au început în forță construcția de pe dealurile de lângă Cluj-Napoca



Asocierea de firme românești Spedition UMB - Tehnostrade a început în forță construcția tronsonului din Autostrada Transilvania de 30 de kilometri de la Nădășelu la Zimbor, parte din cei 42 de kilometri pe care îi are contractați de la Nășădelu la Poarta Sălajului. Zeci de utilaje au intrat în teren și au început decopertarea și excavarea dealurilor de la nord-vest de Cluj-Napoca.


În urmă cu o săptămână, pe 1 februarie, secretarul de stat pe rutier din Ministerul Transporturilor, Horațiu Cosma, făcuse o vizită pe șantier și anunța că antreprenorul e pregătit să înceapă construcția în teren.


Lângă Cluj-Napoca, constructorul român UMB a început în forță mobilizarea pe cei 30 de kilometri de autostradă dintre Nădășelu și Zimbor, un proiect extrem de complex, contractat pentru 1,4 miliarde de lei. Se lucrează cu 100 de utilaje la: organizarea de șantier, drumurile de acces, marcarea șantierului sau cercetarea arheologică. În perioada următoare vom finaliza exproprierile și vom obține toate autorizațiile necesare pentru deblocarea completă a proiectului”, a anunțat Horațiu Cosma.


Contractul pentru cei 30 de kilometri din autostrada Transilvania de la Nădășelu la Zimbor a fost semnat cu asocierea condusă de UMB pe 22 septembrie, după ce cu scurt timp în urmă tot cu UMB a fost contractat și lotul de 12,2 kilometri de la Zimbor la Poarta Sălajului. Astfel, constructorul român a ajuns să lucreze neîntrerupt pe circa 42 de kilometri din Autostrada Transilvania.


A3 Nădășelu - Zimbor:


Sector: SECȚIUNEA 3A ȘI SECȚIUNEA 3B, SUBSECȚIUNEA 3A2: NĂDĂȘELU -MIHĂIEȘTI ȘI 3B1: MIHĂIEȘTI ZIMBOR:


Lungime: 30.06 km


Antreprenor: Asocierea Spedition UMB - Tehnostrade - Electromontaj


Valoare: 1.39 miliarde de lei (fără TVA) / 9.6 milioane de euro per km


Contract semnat: 22 septembrie 2020


Durată: 12 luni proiectare + 24 de luni execuție

Data finalizării: Q4 2023

Comentarii Facebook