Ardelean amendat cu 20.000 de lei pentru că a fost ”șmecher prost” - FOTO


Un sibian a fost amendat cu 20.000 de lei, după ce a tăiat un copac din fața curții sale, de pe domeniul public. Bărbatul a vopsit ciotul în culoarea roșie și a crezut că scapă, dar poliția locală l-a amendat.

Un bărbat din Sibiu a tăiat un tei aflat pe spațiul verde, în fața casei sale, lângă trotuar. Apoi, după ce a doborât copacul, sibianul a vopsit ciotul rămas în culoarea roșie, ca și gardul, în încercarea de a-și ascunde fapta. un trecător a sesizat Primăria Sibiu prin intermediul unei aplicații. Polițiștii din cadrul Poliției Locale s-au deplasat la fața locului, pentru a constata incidentul. Autorul faptei, însă, a fost descoperit rapid, iar detaliul care l-a dat de gol a fost chiar culoarea utilizată la vopsirea ciotului. Incidentul a fost sesizat pe 31 octombrie.

Sibianul care a tăiat arborele respectiv s-a ales cu o amendă în valoare de 20.000 de lei. Reprezentanții Primăriei Sibiu au precizat că tăierea copacului ar fi fost făcută cu ajutorul unui topor. De asemenea, pe lângă sancțiunea primită de autorități, sibianul va trebui să achite valoarea arborelui. Toamna aceasta, va fi plantat un alt tei, în locul respectiv.

În urma unei sesizări primite prin intermediul aplicației Sibiu City App cu privire la tăierea ilegală a unui arbore de pe Calea Poplăcii nr. 25, Poliția Locală și Serviciul Public de Administrare a Parcurilor și Zonelor Verzi au verificat situația în teren, având în vedere că nu s-a emis aviz de tăiere pentru acest arbore situat pe domeniul public. La adresa menționată s-a identificat ciotul unui tei matur, cu diametrul trunchiului de 40 de cm. Tăierea acestuia a fost făcută recent și manual, cel mai probabil cu ajutorul unui topor. Mai mult, ciotul era acoperit cu vopsea roșie.

În urma inspecției vizuale în zonă, polițiștii locali au identificat arborele tăiat în curtea unui cetățean. Persoana fizică a fost identificată și va fi sancționată cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, în baza art.12, alin.(5) din Legea nr.24/2007. De asemenea, imediat ce se va stabili valoarea prejudiciului, suma va fi imputată cetățeanului în cauză, iar în cazul în care nu va dori să achite, va fi inițiată o acțiune în instanță”, au transmis reprezentanții Primăriei Sibiu, pentru turnulsfatului.ro.

tei-taiat-poplacii-jt2j-fl1t.jpeg

Comentarii Facebook