Un influencer îl desființează pe milionarul Călin Donca pentru că strică o generație: ”Cum să faci afaceri, dacă nu știi matematică?!”


Influencerul Sorin Constantinescu a continuat să vorbească despre situația milionarului Călin Donca, arestat pentru fraudă. Acesta a spus că acesta constribuie la stricarea unei generații, alături de alte voci prezente în online.

Este de notorietate că Donca și-a făcut singur reclamă pe rețelele de socializare și atras atenția a mii de tineri cu stilul lui. Donca a colaborat și cu Dorian Popa, care mai apoi s-a dezis de el, dar și cu alte ”vedete” din online.

Călin Donca le spunea adolescenților să nu mai meargă la școală sau să nu mai pună atâta preț pe învățat. Într-un clip a spus că el a rămas corigent, a primit note de 2 și 4, de parcă acest lucru ar fi ceva de bine. Influencerul Sorin Constantinescu l-a criticat pentru aceste mesaje extrem de greșite.

Are un clip pe TikTok în care spune oamenilor «Nu învățați, nu mergeți la școală, că vă prostiți! Faceți afaceri!». Păi cum să faci afaceri, dacă tu nu ai niciun fel de educație, nu ai terminat nici măcar Bacalaureatul, nu ai nici cele mai mici noțiuni, nu știi matematică?!

Ce afaceri? Și, atunci, copiii ăia, care au 17, 18 ani și încă nu și-au făcut un rost în viață și nu știu încotro să uite, îl văd pe Călin Donca, cu Lamborghini și zice ”Bă, dar asta înseamnă că așa e. Nu are rost să muncesc, nu are rost să învăț, așa că, trebuie să fiu patron!”. Și nu mai îl prinzi să muncească, adică nu mai vor”, a spus Sorin Constantinescu, în cadrul unui podcast.

Călin Donca și-a retras copiii de la școală

Milionarul Donca pare că a făcut un scop din a demonstra că învățământul românesc e degeaba. El și-a retras copiii de la școală: ”Soția se ocupă în întregime de copiii noștri. Am decis să îi creștem noi, i-am scos și de la școală. Este home-schooling. Am decis că este mai bine să îi educăm noi, după gândirea noastră. Ei au anumite sarcini, când și le îndeplinesc, primesc 100 sau 50 de lei. Dacă vor haine sau vor activități, trebuie să facă din banii lor”, a declarat Călin Donca, la Chefi la cuțite.

Milionarul ardelean Călin Donca a fost arestat pentru 30 de zile la mijlocul lunii septembrie, după ce a fost acuzat de procurorii DIICOT de evaziune fiscală. Călin Donca este unul dintre milionarii din România care au o activitate intensă pe reţelele de socializare. Într-unul dintre clipurile postate, Călin Donca a vorbit şi despre soţia sa.

Cei doi au împreună 5 copii. Călin Donca a dezvăluit ce pact au făcut în urmă cu 15 ani, când au decis să înceapă relaţia.

„Soția mea întotdeauna mi-a fost suport. Asta a fost înțelegerea noastră. Am bătut palma în momentul în care am pornit pe acest drum împreună. Noi am pornit pe acest drum în urmă cu 15 ani și eu am spus în felul următor: Eu am nevoie de un suport, eu nu am nevoie de un concurent, n-am nevoie ca ea să facă altceva.

Dacă eu sunt susținut și știu că atunci când vin acasă lucrurile sunt bune… Bine, la început ea mă susținea în business, lucra în administrație în compania noastră. Doar că ulterior, în momentul în care am început să avem copii, am avut nevoie ca atunci când vin acasă să mă încarc și să văd că mediul este așa cum trebuie, așa cum mi-l doresc. Dar da, tot ce am făcut am făcut împreună”, a povestit, recent, Călin Donca într-un video postat pe reţelele de socializare.

Cum a făcut avere milionarul Călin Donca

Milionarul din Brașov, Călin Donca, extrem de prezent în mediul online sau la emisiunile tv, unde se promova drept un milionar crescut prin propriile forțe, a fost reținut alături de soție, contabilă și o prietenă, pentru constituire de grup infracțional organizat. 

Călin Donca a făcut avere din afacerile cu panouri fotovoltaice şi a intrat de tânăr în top 500 cei mai bogaţi români. În ultimii ani, pe canalul de YouTube oferea sfaturi de afaceri pentru peste 50.000 de urmăritori. Pe mulţi dintre aceştia i-a convins să investească în proiectul său de monedă digitală, scrie Observator.

Spune că viaţa sa nu a fost mereu luxoasă: ”Eu am fost născut în Reşiţa, într-o garsonieră de 20 de metri pătraţi, 24 de metri pătraţi. Eram sătul de sărăcie. Mâncam în fiecare zi pâine şi ulei", povestea Călin Donca.

S-a apucat de afaceri de tânăr. A vândut asigurări, pensii private, s-a implicat în afaceri imobiliare. A susţinut şi cursuri de dezvoltare personală. Aşa şi-a întâlnit actuala soţie. Au cinci copii, toţi educaţi acasă. Unul dintre bolizii lui Donca a fost ridicat de DIICOT în urma perchezițiilor. 

Trei inculpaţi, respectiv Călin Donca, Ileana Buzatu şi Iulia Elena Dobre, au fost arestați pentru 30 de zile, iar soția lui Donca a fost eliberată pentru a avea grijă de cei cinci copii. Procurorii au fost alertați de modul în care se lăuda Donca, oriunde apuca, cu averea lui obținută într-un timp scurt și parcă din nimic.

Gruparea lui Donca este acuzată de constituire de grup infracțional organizat; evaziune fiscală de 4 milioane de lei; delapidare cu consecințe deosebit de grave - 1,6 milioane de lei; înșelăciune (Donca a creat o monedă virtuală) cu consecințe deosebit de grave - 700 de mii de dolari.

Practic, Donca ar fi înregistrat operațiuni fictive în contabilitatea unor societăți, urmărind micșorarea bazei de calcul pentru impozitul pe profit și mărirea cuantumului TVA deductibile. Prejudiciul: peste 4 milioane de lei.

Comentarii Facebook