Anchetă la un spital de urgență din Transilvania, după ce doi bebeluși de numai opt luni au murit. Părinții nu au primit nicio explicație


La Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare s-a deschis o anchetă internă, după ce doi bebeluși de numai opt luni au murit, la distanță de doar câteva zile. 

Părinții spun că au cerut ajutorul medicilor de gardă, dar au fost tratați cu indiferență. Necropsiile vor scoate acum la iveală ce s-a întâmplat cu cei mici. Fetița de doar opt luni a fost adusă la spital cu febră mare. Mama ei spune că a așteptat câteva ore cu cea mică la urgențe, iar în momentul în care a fost consultată i s-a spus că are „roșu în gât” și că poate fi tratată acasă. După două zile, starea fetiței s-a înrăutățit, iar părinții au sunat la 112 după ajutor. A fost prea târziu, însă.

Citește și: Anais, o fetiță de 8 luni, a murit după ce medicii unui spital din Transilvania au trimis-o acasă cu tratament pentru roșu în gât

Când m-am trezit n-a mai fost copila mea, fătuca mea n-a mai respirat. A fost ultima dată când am văzut-o”, a declarat mama fetiței. „Dacă o ţineau acolo sub supraveghere poate mai avea şanse. Era sub supraveghere şi se putea face ceva”, spune bunicul copilei. 

Un alt bebeluș s-a stins la Spitalul Județean Baia Mare

Iar cazul băiețelului este identic. Cum starea copilului s-a înrăutățit, părinții au sunat după ajutor, iar o ambulanță l-a transportat pe cel mic la spital, dar s-a stins după câteva ore. Conducerea Spitalului Județean din Baia Mare a deschis o anchetă pentru a face lumină în aceste cazuri. 

S-a luat decizia de către conducerea spitalului să începem o anchetă. Zilnic avem aproximativ 100 de prezentanți şi încercăm să internăm toate cazurile care prezintă probleme. Aşteptăm rezultatul necrospiei şi a culturilor bacteriene şi virale”, a declarat Vasile Pop, directorul medical de la Spitalul Județean Baia Mare. 

După înmormântare, părinții se gândesc să depună plângere atât la Colegiul Medicilor, cât și la poliție.


Comentarii Facebook