Anais, o fetiță de 8 luni, a murit după ce medicii unui spital din Transilvania au trimis-o acasă cu tratament pentru roșu în gât


Mame devastate de durere și doi bebeluși decedați. Se întâmplă la Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare, unde doi bebeluși, băiat și fetiță, ambii de 8 luni, au decedat în decurs de o săptămână. Aceștia au ajuns la camera de primiri urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare și au primit tratament pentru roșu în gât.

Ambii copii au fost trimiși acasă cu tratament, dar starea lor s-a înrăutățit. Băiețelul a fost internat ulterior pe Secția Pediatrie, însă la doar 3 ore a decedat. În cazul fetiței, aceasta a ajuns cu febra 40 la spital, iar bunicul spune că a fost consultată iar apoi li s-a comunicat că pot să se întoarcă acasă, scrie Antena 3.

Mama fetiței Anais susține că medicul de la spital a certat-o pe motiv că nu era caz de urgență. Din păcate, marți dimineață, la ora 06:50, micuța Anais a fost găsită moartă. Reprezentanții Spitalului Județean susțin că tratamentul copilei a fost schimbat și ar fi trebuit să fie continuat antibioticul primit la unitatea spitalicească. De cealaltă parte, medicul de familie susține că a consultat-o pe micuță la două zile după ce s-a întors de la urgență, iar starea ei nu era deloc bună, diagnosticul fiind bronșiolită. Astfel i-a prescris un alt antibiotic, mai puternic, din generația a treia. 

În acest moment se așteaptă rezultatul necropsiei pentru a se stabili cu exactitate cauzele decesului celor doi copilași. Tragedia este cu atât mai mare cu cât pentru tânăra familie din Mireșu Mare era primul copil. Mama micuței Anais este pur și simplu fără cuvinte. 

anais.jpeg 

Uitați așa am stat eu 3 ore cu fetita la Spitalul județean din Baia Mare cu febra de 40 de grade. Strigător la cer! Și m-au trimis acasă ca nu e grav… Nu pot să las lucrurile așa, îngerul meu e cu mine și împreună salvăm alte vieți, ca nicio mamă sa nu mai aibă de trecut prin suferință asta!”, a scris mama micuței pe o rețea socială. Potrivit sursei citate, cauza decesului minorei în vârstă de 8 luni din Mireșu Mare este pneumonie bazala stângă și insuficiență respiratorie acută.

Azi, 13 decembrie, la ora 06.50, polițiștii din Șomcuta Mare au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un echipaj S.M.U.R.D. cu privire la faptul că o minoră a decedat la domiciliu din Mireșu Mare. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, în urma manevrelor de resuscitare efectuate de echipajul S.M.U.R.D., a fost declarat decesul minorei de 8 luni. În urma examinării exterioare a cadavrului nu au fost identificate urme vizibile de violență. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. În funcție de rezultatul autopsiei, polițiștii continuă cercetările în acest caz" a declarat subinspector Ionel Cozma, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Comentarii Facebook