Ziua de 23 ianuarie 2023 este zi liberă? Urmează o nouă minivacanță!


23 ianuarie 2023 este zi liberă legală! Guvernul a acordat zi liberă și luni, 23 ianuarie, pentru că 24 ianuarie, Ziua Micii Uniri, pică marți. 

Astfel, ziua de 23 ianuarie 2023 va fi liberă pentru a face o punte între weekend și ziua de marți, 24 ianuarie, când este sărbătorită Mica Unire. Decizia de a declara și ziua de luni, 23 ianuarie, zi liberă este o concesie făcută de Guvern. Astfel, românii vor avea 4 zile libere și pot pleca din nou din orașe. Bugetarii vor recupera ziua liberă într-un weekend.

Decizia a fost luată de Guvern în ultimele zile ale anului 2022 și vizează angajații și personalul instituțiilor și autorităților publice, inclusiv elevii. Desigur, că sectorul privat se va adapta și majoritatea vor avea zi liberă și în 23 ianuarie.

Guvernul a votat în 28 decembrie 2022 proiectul prin care s-au stabilit zilele libere din partea statului în 2023. Bugetarii împreună cu elevii vor avea 3 mini-vacanțe, de 4 zile, în acest an, de Ziua Micii Uniri sau Ziua Unirii Principatelor Române, de Ziua Copilului și de Sfânta Maria Mare, în 15 august, ambele fiind într-o zi de joi, deci și ziua de vineri va fi zi liberă.

Comentarii Facebook