Viorel Duru: Echipele din Liga 1 au datorii de 68 de milioane de euro. Rapid, U Cluj şi Severin nu primesc licenţele nici la Apel

 

Preşedintele Comisiei de Licenţiere a FRF, Viorel Duru, a declarat că echipele Severin, U Cluj şi Rapid Bucureşti.

 

11 cluburi înregistrează pierderi financiare şi sînt în stare critică, 3 sînt în insolvenţă. S-a înrăutăţit situaţia faţă de 2011. Severin, U Cluj şi Rapid nu au primit licenţă pentru anul viitor nici la Apel. Pierderile cumulate în Liga 1 sînt de 68 de milioane de euro, în 2013. În vizorul Comisiei de Licenţiere sînt şi FC Botoşani, Săgeata Năvodari, Corona Braşov şi ACS Poli Timişoara, noile promovate în Liga 1. 

 

Şi ele ar putea să nu primească licenţa. Acest sistem dur de licenţiere vine de la UEFA, nu este inventat de noi. Ne aşteptăm la un 2013 foarte-foarte greu, dar sînt deja semne că unele cluburi îşi adjustează bugetele. Fotbalul e o industrie, nu ai bani, nu ai cum să joci. Trebuie ca toată lumea să înţeleagă acest lucru. Trebuie să se ia măsuri, trebuie introdus principiul: să nu ai datorii pînă pe 31 martie 2014”, a spus Viorel Duru, conform Gsp.ro. 

 

Sunt convins că Rapidul nu are cu ce să se ducă la TAS, fiindcă nu li s-a aprobat planul de reorganizare. Planul de reorganizare era fantezist la Rapid, iar echipa are datorii de peste 34 de milioane de euro. Am înţeles că U Cluj voia să depună ieri un dosar”, a mai precizat preşedintele Viorel Duru. 

Comentarii Facebook