Miercuri 24 Aprilie

Vin GIGANȚII din baschet la Cluj: S-au stabilit adversarele României din grupa C la FIBA Eurobasket 2017

 

Marți, la Istanbul, a avut loc tragerea la sorti a grupelor FIBA Eurobasket 2017, ce va fi organizata anul viitor in Turcia, Romania, Israel si Finlanda.

 

In prezenta inaltelor oficialitati FIBA, a personalitatilor locale de prim rang, a conducatorilor celor 24 de federatii nationale, dar si a unor invitati de marca, legende ale sportului cu mingea la cos, s-a prezentat sistemul competitional al FIBA Eurobasket 2017, precum si modalitatea de distribuire in cele 4 grupe a echipelor calificate la turneul final.

 

Cu legendarul Gheorghe Muresan pe scena, alaturi de alte figuri reprezentative ale baschetului din Turcia, Israel si Finlanda, si cu o mica delegatie romana condusa de presedintele FRB, Horia Paun, in sala de conferinte, oficialul FIBA Ljubomir Mandic a demarat tragerea la sorti in jurul orei 17. Dupa cateva zeci de minute de suspans, timp in care au fost extrase din urne numele celor 24 de tari participante la FIBA Eurobasket 2017, am aflat componenta grupei care va fi gazduita de Sala Polivalenta din Cluj-Napoca.

 

Astfel, reprezentativa masculina a Romaniei va evolua in Grupa C, alaturi de campioana europeana en-titre Spania, dar si de Ungaria, Croatia, Cehia si Muntenegru. Cu alte cuvinte, chiar “Vin gigantii la Cluj-Napoca!"

 

Dar iata si rezultatul final al tragerii la sorti:

 

Grupa A (Helsinki) – Finlanda, Islanda, Franta, Grecia, Slovenia, Polonia

Grupa B (Tel-Aviv) – Israel, Lituania, Italia, Georgia, Germania, Ucraina

Grupa C (Cluj-Napoca) – Romania, Spania, Croatia, Muntenegru, Cehia, Ungaria

Grupa D (Istanbul) – Turcia, Rusia, Serbia, Letonia, Belgia, Marea Britanie

 

Conform datelor statistice din istoria baschetului european, viitoarele adversare ale Romaniei au in palmares:

 

Spania – campiona europeana en-titre; de 3 ori medaliata cu aur (2009, 2011, 2015); de 6 ori medaliata cu argint; de 3 ori medaliata cu bronz

Ungaria – campioana europeana in 1955; medaliata cu argint in 1953; medaliata cu bronz in 1946. Prezenta ultima oara la un turneul final european in 1999, cand a ocupat locul 14

Croatia – de doua ori medaliata cu bronz (1993 si 1995). La ultima editie Eurobasket 2015 s-a clasat pe locul 9

Muntenegru – a participat la doua editii Eurobasket, clasandu-se pe locul 17 (in 2013) si locul 21 (in 2011)

Cehia – Prezenta constanta la turneul final european in ultimele doua decenii, fara insa sa exceleze cu performante deosebite. S-a clasat pe locul 7 la ultima editie Eurobasket 2015.

Romania - de 2 ori locul 5 (in 1967 si 1957). Ultima prezenta a nationalei noastre la turneul final european dateaza din 1987, cand s-a clasat pe locul 12.

Comentarii Facebook