Trofeul Carpați are loc la Cluj-Napoca, în 26 - 27 noiembrie

 

Stelele handbalului românesc vor fi la Cluj, în acest weekend. România va participa cu două loturi, România A și România B. 42 de jucătoare vor fi împărțite în cele două loturi.

 

Antrenorul spaniol Martin Ambros a dorit ca România să participle cu două echipe la Trofeul Carpați pentru a urmări cât mai multe jucătoare în vederea selecției pentru Campionatul European din decembrie. Ambros va conduce România A împreună cu Costică Buceschi, iar Ion Crăciun va pregăti România B. Cristina Laslo, campioană mondială de juniori, în 2014, și medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de Tineret, în 2016, poate fi una dintre suprizele lui Martin Ambros. 

 

Trofeul Carpați este un turneu puternic. Este și România B. Nu a mai fost de mult echipa secundă, cred că de când era domnul Tadici antrenor al naționalei. Totul este nou. Abia aștept să văd ce se întâmplă la cealaltă echipă. Din moment ce sunt la echipa națională, cred că am șanse foarte mari să fiu în lotul pentru Campionatul European. Ține doar de mine”, a declarat Cristina Laslo.

 

Reunirea a avut loc luni, când antrenorul Martin Ambros a susținut primul antrenament la Cluj. Vedetele Cristina Neagu și Eliza Buceschi au ajuns de luni, dar o parte din jucătoare ajung marți la Cluj.

 

Cristina Laslo: ”Pe Martin Ambros il urmăresc de mult timp, de când am întâlnit Gyor în Liga Campionilor. Nu am apucat să vorbesc cu el. Am înțeles că se va implica foarte mult după aceste convocări. Este un antrenor cu performanțe mari și unul dintre cei mai buni antrenori ai lumii în acest moment”.

 

Anul trecut, la Trofeul Carpați, România a avut record de audiență la meciul cu Brazilia, peste 7.200 de spectatori. Tot peste 7.000 de spectatori au fost prezenți și la finala turneului, pierdută cu Suedia. Cristina Laslo: La Cluj este o atmosferă senzațională, suporterii iubesc handbalul și înțeleg foarte bine acest fenomen. Nu degeaba se țin toate meciurile naționalei de ceva timp. Sunt convinsă ca va fi sala plină.

 

Trofeul Carpați are loc la Cluj, pe 26 și 27 noiembrie. Invitate au fost echipele Olandei, vicecampioana mondială și Ungariei. Pe 26 noiembrie  Ungaria și Olanda se vor întalni de la ora 17.00, iar România A și România B vor juca de la 20.00. Pe 27 noiembrie, finala mică va fi de la ora 17.00, iar finala mare de la 20.00.

 

După Trofeul Carpați, antrenorul Martin Ambros va decide lotul României pentru Campionatul European din Suedia, 4-18 decembrie. România face parte din grupa D și va întâlni Norvegia(5 decembrie), Rusia(7 decembrie) și Croația(9 decembrie).

Comentarii Facebook