Gestul unic al unui campion mondial pentru a combate dezinformarea instaurată de dictatorul de la Moscova. Ce a făcut sportivul ca să arate adevărul


Germanul Erik Lesser, ​dublu campion mondial la biatlon,  a găsit o modalitate inedită de a încerca să combată dezinformarea pe care Vladimir Putin a instaurat-o în Rusia în legătură cu invazia din Ucraina.

În vârstă de 33 de ani, Erik „i-a cedat” timp de 24 de ore contul personal de Instagram colegei biatloniste Anastasia Merkuschina, 27 de ani, sportivă din Ucraina. Gestul a fost motivat de german într-un mod foarte clar: are aproximativ 30 de mii de urmăritori pe Instagram din Rusia și a dorit astfel să le arate acestora ceea ce nu pot vedea pe canalele media din țara lor, realitatea cruntă din Ucraina, notează hotnews.ro.

Cred că populația rusă nu este chiar conștientă de ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. M-am gândit că dacă postez eu ceva nimeni nu o să ia cu adevărat în serios. Atunci m-am hotărât să cedez contul unui ucrainean”, a punctat Lesser.

Vreau să vă arăt cum se vede războiul prin ochii mei”, a scris Anastasia după gestul făcut de colegul german.

Sportiva a făcut o serie de postări pe contul lui Erik în care a arătat groaza sub toate formele sale: locuințe dărâmate, oameni speriați, copii fără adăpost, persoane ucise.

Comentarii Facebook