Miercuri 24 Aprilie

VIDEO - Bolizii de sute de cai putere s-au aliniat la startul Campionatului European de Drift "King of Europe" de la Polus Center


Zgomot, viteza, praf, adrenalina si miros de cauciuri arse. De toate au parte in aceste zile atat pilotii, cat si spectatorii care participa la etapa a doua a Campionatului European de Drift "King of Europe" ce se desfasoara la Cluj.

 

"Driveri" veniti 15 tari vor sa isi arate indemnarea in manuirea volanului, in derapaje controlate. Timpul obtinut nu este important, important este ca traseul sa fie parcurs cat mai spectaculos.

"E cam cel mai spectaculos dintre sporturile auto. Nu conteaza timpul, ci cum derapeaza masinile si lucruri care pe strada, pentru alti piloti sunt periculoase, aici totul e ok", a declarat Gratian Sonu, presedintele Asociatiei de Tuning Auto.

Drifterii cei mai buni au inceput acest sport ca un hobby si acum s-a transformat intr-un stil de viata. Calin Ciortan bate tara in lung si in lat de doi de cand s-a apucat de acest sport. El povesteste ca "se munceste foarte mult la masini, dar merita orice efort. Nu vreau sa spun cat am investit ca poate ma aude sotia si nu va fi bine", a mai spus Calin Ciortan.

Un alt pilot, Sorin Ene, ne-a spus ca la inceput avea emotii cand trebuia sa abordeze o curba la viteza de 90 - 100 de km/h, dar ca "toate trec".

Echipa Stiri de Cluj a urcat intr-o masina de drift de 375 de cai putere pentrru a vedea care este senzatia. Cert este ca emotiile sunt traite la maximum. Pilotul Daniel Ciulean ne-a dat asigurari ca mare lucru nu se poate intampla, "cel mult la niste cauciucuri care vin spre noi".

De fapt, lucrurile nu stau chiar asa si nu e atat de simplu dupa ce incepe cursa. Bataile inimii se intetesc si nu iti doresti decat sa se termine mai repede. Pilotul este insa sigur pe situatie si recunoaste razand, la final, ca a "facut o cursa putin mai usoara".

Competitia de drift va continua si duminica, iar cei care vor merge sa vada demostratiile de derapaje controlate vor putea sa vada si 64 masini intrate intr-o competitie de tuning auto sau alte 50 la concursul de car audio.

Comentarii Facebook