Veste bună din partea UEFA: România va rămâne cu o echipă în Champions League


Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunțat că indiferent de decizia pe care UEFA o va lua în cazul echipei Steaua, România va avea o echipă în Champions League. Dacă roș-albaștrii vor fi excluși din campionatele europene, vicecampioana Pandurii Târgu Jiu le va lua locul în Champions League.

"Deci, indiferent de verdict, Steaua are căile de atac, fără doar şi poate. Şi trebuie să se decidă înainte de a începe competiţia. Pentru că în cazul în care Steaua este exclusă definitiv, după cele trei instanţe judecătoreşti, atunci, conform regulamentului, trebuie să pătrundă în Liga Campionilor echipa de pe locul doi din campionatul României şi se coboară un loc cu Liga Europa (n.r. - FC Vaslui ar urma să evolueze în Liga Europa). Astea sunt prevederile regulamentare", a declarat Mircea Sandu, informează realitatea.net.

"Eu am discutat de două ori cu colegii de la departamentul internaţional şi este clar, în urma criteriului sportiv şi mai apoi cel de licenţiere, echipa de pe locul următor participă la competiţie în situaţia în care cea care şi-a capătat dreptul nu îndeplineşte condiţiile. În 2007, undeva în aprilie, s-a luat această decizie, că orice decizie definitivă să atragă după sine înlocuirea cu următoarea clasată. Dar, poate nu e nevoie de asta. În orice caz, România nu pierde locul în Champions League, merge echipa de pe locul doi", a mai adăugat Mircea Sandu.

Comentarii Facebook