Verdict DUREROS pentru Schumacher

 

Medicii au anunțat că fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher ar putea fi menţinut în comă indusă pentru tot restul vieţii.

 

Vorbim despre o chestiune de viaţă şi de moarte. Teoretic, o comă indusă poate fi menţinută o viaţă întreagă. Nu ar dăuna creierului”, a declarat dr. Andreas Ziegler, de la Universitatea Clinică de Neurochirurgie din Oldenburg, conform Gândul.info.

 

Schumacher este în comă indusă din 29 decembrie 2013, când a avut loc accidentul de schi. ”Poate au fost complicaţii. Nu ar trebui să facem speculaţii. Rănile pe creier sunt printre cele mai complicate răni pe care le poate suferi corpul uman. Nu se pot face predicţii cu privire la perioada în care o persoană îşi poate reveni din comă sau la eventualele complicaţii”, a mai spus dr. Ziegler.

 

Profesorul Gereon Fink din Koln, expert neurolog, susține că sănătate a lui Michael Schumacher este mai gravă decât s-a crezut iniţial. ”Dacă rănile sunt atât de grave încât i-ar putea dăuna (n.r. atunci când ar fi scos din comă), atunci este ţinut în continuare în comă indusă. În funcţie de zona unde au loc sângerările craniene, Schumacher poate paraliza, poate avea dificultăţi de vorbire sau tulburări de personalitate”, a declarat Fink.

------------------

UPDATE


Michael Schumacher se află în continuare în comă după accidentul de la schi, iar ieri i-a fost îndepărtată o porţiune din craniu pentru a elibera presiunea exercitată asupra creierului.

 

Acum, un cunoscut neurochirurg englez, Richard Greenwood, a comentat problemele multiplului campion din Formula: ”Dacă supravieţuieşte, nu va mai fi Schumacher. Va fi un om oarecare. Trebuie să realizeze că are limitări, că lucrurile s-au schimbat”, a explicat doctorul pentru The Telegraph.

Comentarii Facebook