Vasile Dâncu, reacție după ce generația de aur n-a avut loc la VIP: ”Fotbalul e pentru spectatori, nu pentru fotbaliști!”


Vasile Dâncu a fost din nou ținta atacurilor și acuzațiilor, că ar controla fotbalul românesc, la meciurile de la EURO 2020, desfășurate la București. Acolo, Hagi și Gigă Popescu au stat la tribuna a doua, în timp ce liderul PSD la VIP. 

Vasile Dâncu, unul dintre oamenii care conduce în acest moment PSD și care a fost în tribuna oficială la meciul Macedonia - Austria, când Hagi și Gică Popescu au fost nevoiți să meargă la tribuna a II-a, a ieșit pentru prima dată cu declarații pe această speță. 

El a fost luni seară la meciul Franța - Elveția, unde a stat, de asemenea, la VIP, alături de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal”, a spus Dumitru Dragomir.

Vasile Dâncu a ripostat: ”Eu am făcut dosarul ăsta, de organizare, deci, măcar atâta lucru, puteam să fiu invitat. Eu am scris dosarul pentru licitația internațională, pentru ca România să participe.

În rest, ce spun gașca lui Mitică Dragomir și alții de la brutărie nu mă interesează. Nu am nicio legătură cu fotbalul în afara faptului că sunt pasionat de fotbal și sunt un spectator competent, așa spune domnul Stoichiță, că mă pricep, ca spectator. Restul sunt invențiile frustraților”, a spus Dâncu.

Acesta a răspuns și acuzațiilor că ar avea interese la CFR Cluj: ”Eu sunt din Cluj și sunt apropiat de echipele din Cluj. Și de U Cluj, și de CFR, dar asta prin intermediul pasiunii mele. Sunt pasionat de fotbal de când eram copil, în rest nu am nicio treabă cu culisele fotbalului. Nu aș putea să influențez. 

Până acum, când sunt senator, timp de 12 ani eu n-am avut nicio funcție publică, deci n-aveam cum să influențez. Nu sunt nici bogat, ca să am bani să pot să influențez ceva. Doar că particip la proiectele României și când pot să fac ceva fac.

Faptul că frustrații comentează și inventează anumite lucruri sunt atacuri politice, mai ales la adresa mea. Am foarte mulți prieteni din fotbal, și fotbaliști, și antrenori, manageri din fotbal, pentru că nu e nevoie să fii fotbalist ca să stai în tribuna oficială. Poți să fii și simplu cetățean sau politician, de exemplu”, a mai spus Vasile Dâncu.

Fotbalul este pentru spectatori, nu este pentru fotbaliști. Este normal ca publicul să aibă întâietate, dar dincolo de asta, sigur, fotbaliștii ar trebui să aibă și ei acces. Nu zic nu”, a mai spus liderul PSD, care are o influență mare asupra FRF. 

Comentarii Facebook