Vaccinarea și testarea, subiecte de dispută în Liga 1, după ce Edi Iordănescu a fost depistat pozitiv cu COVID-19


FCSB este afectată din nou de coronavirus, după ce antrenorul Edi Iordănescu şi principalii săi colaboratori au fost testați pozitiv și au intrat în carantină.

Subiectul vaccinării divizează Liga 1, fiind diferențe mari între cluburi. Foarte puțini dintre jucătorii și staff-ul tehnic de la FCSB s-au vaccinat împotriva noului coronavirus.

În schimb, Universitatea Craiova și CFR Cluj se apropie de 100% în privința vaccinării, potrivit GSP.

FCSB cere testare și pentru vaccinați

FCSB nu intenționează să impună vaccinarea pentru jucători. În schimb, FCSB a făcut o solicitare oficială de schimbare a protocolului medical din Liga 1.

‘Roș-albaștrii’ vor ca testarea să fie obligatorie și pentru persoanele vaccinate, întrucât acestea se pot infecta și pot transmite virusul.

Conform regulamentului aprobat de FRF, fotbaliștii care sunt vaccinați pot juca fără să mai facă teste. Asta înseamnă că ei pot avea coronavirus. Și n-avem cum să aflăm asta, dacă nu-i testăm. Dacă joacă având COVID pot face infarct sau atac cerebral din cauza efortului suprapus peste infecția cu coronavirus.

Nu contează că ne îmbolnăvesc pe noi, dar pot muri pe teren. Pot să facă infarct. Și cine e de vină? Nimeni nu e dacă păstrăm actualul protocol. Am atacat hotărârea Ministerului care spune că nu se mai fac teste. O facem pentru fotbaliști, vreau să apăr oamenii. Să se testeze toți înainte de meci, asta am solicitat.

FCSB nu se vaccinează! De la noi, doar Budescu și încă cineva au făcut vaccinul. Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine, îl iubesc și îl ascultă pe patron", a spus Gigi Becali pentru GSP.

Edi Iordănescu, infectat cu COVID-19

Eugen Nae va fi antrenorul cu licenţă care va conduce FCSB de pe bancă la meciurile cu CS Mioveni şi cu Farul Constanţa.

Fostul portar a fost adus în regim de urgenţă şi pentru o perioadă de timp limitată, până când Edi Iordănescu şi ceilalţi antrenori ai echipei vor trece peste cele 14 zile de izolare.


Comentarii Facebook