Unde crede Simona Halep că a greșit în finala cu Anett Kontaveit. De ce se bucură chiar și pentru trofeul cel mic


Simona Halep (22 WTA) nu a reușit să plece cu trofeul cel mare la Transylvania Open, după ce a pierdut finala disputată în compania lui Anett Kontaveit (8 WTA), 6-2, 6-3.

Jucătoarea din Estonia a avut o motivație în plus pentru ultimul act de la Cluj-Napoca. Kontaveit avea nevoie de victorie pentru a se califica la Turneul Campioanelor, iar în final a reușit să își asigure prezența.

Simona Halep, mulțumită de parcursul de la Transylvania Open. Unde crede că a greșit în meciul cu Kontaveit

După meci, Simona Halep i-a acordat un interviu lui Gabriel Morariu, pentru emisiunea Așii Tenisului. Fosta lideră mondială și-a felicitat adversara pentru victorie și a dezvăluit și greșeala tactică pe care crede că a făcut-o în meciul contra lui Kotaveit.

Astăzi nu a fost să fie, dar nu pot să spun că sunt tristă, pentru că a fost o săptămână foarte bună. Nu mă așteptam să joc atât de bine după un an atât de greu, dar am muncit împreună cu antrenorii și sunt mulțumită de ceea ce a fost la acest turneu.

A jucat bine, pur și simplu a dat foarte puternic în minge și i-au intrat toate loviturile. Poate am jucat prea scurt, i-am dat mai mult ritm decât ar fi trebuit. Am încercat să schimb tactica pe final, dar nu am reușit. A fost mai bună azi. 

Când am auzit că sunt mingi noi, nu prea m-am bucurat. A servit foarte bine, cred că încrederea ei și-a spus cuvântul astăzi. A mers cu prima șansă și a și luat-o. Mi-e greu să spun că e o presiune negativă atunci când mai ai un meci să mergi la Turneul Campioanelor pentru prima dată.

Cred că a fost foarte motivată și a spus că oricum n-are nimic de pierdut, de aceea a și jucat un meci extraordinar. Poate nici eu nu am fost la fel de încrezătoare precum am fost anterior săptămâna asta", a transmis Simona, conform digisport.ro.

Simona Halep va decide în zilele următoare dacă va participa la Turneul de la Linz

Totuși, Simona s-a declarat mulțumită de parcursul de la Transylvania Open, în contextul în care anul acesta a fost chinuită de mai multe accidentări.

Următoarea competiție a româncei ar urma să fie WTA 250 Linz (6-12 noiembrie), însă aceasta a explicat că se va consulta mai întâi cu antrenorii ei, pentru a decide dacă va participa sau nu.

E un trofeu, și chiar dacă e cel mai mic, e un trofeu și mă bucur pentru el. Echipa mea de acum e una bună, cu care mă simt bine, privesc doar spre viitor cu încredere și bucurie.

Mă simt din ce în ce mai bine la antrenamente și pe teren. Bineînțeles că n-o să fie ușor, mă aștept și la momente mai grele, dar ăsta e frumosul în sport. 

Da, în momentul acesta merg la Linz, dar am avut ceva probleme cu spatele, ieri am avut un junghi la omoplat, nu stiu cum se zice, dar sper să înțeleagă toată lumea.

M-a chinuit, dar am nevoie de câteva zile de pauză și după voi hotărî împreună cu antrenorii. Să văd ce primesc pentru finala asta. Încă n-am vorbit cu ei, dar o să am o discuție cu ei și o să văd", a mai adăugat fosta lideră mondială.

Comentarii Facebook