Un fost portar al U Cluj ACUZĂ manevrele mafiote de la meciul cu CFR Cluj, din 2008

 

Un fost portar al U Cluj ACUZĂ manevrele mafiote de la meciul cu CFR Cluj, din 2008, câștigat de feroviari cu 1-0, și cunoscut pentru cazul Valiza. 

 

Portarul de atunci al U Cluj, belgianul Pieter Merlier, a oferit un interviu în presa Gazet Van Antwerpen, citată de stiridesport.ro. 

 

Am jucat pentru două cluburi din România, "U" Cluj şi Universitatea Craiova. În România, oamenii de fotbal controlează şi deţin totul şi sunt implicaţi în structuri de tip mafiot”, a declarat Merlier.

 

Meciul a fost câștigat de CFR Cluj cu un sec 1-0, prin golul lui Cadu din penalty -ul provocat de Bilica la duelul cu Diego Ruiz. Bilica a fost acuzat de blat și pe vremea când juca în Turcia.

 

Când eram la "U" Cluj, am primit 100.000 de euro de jucător de la Gigi Becali ca să cîştigăm un meci cu rivala din Cluj. Dacă am fi bătut, Steaua ar fi cîştigat campionatul şi ar fi mers direct în grupele Champions League. Am pierdut, dar a fost suspect faptul că golul decisiv a venit dintr-un penalty dubios. Poate că şi arbitrul a primit ceva. Într-un final totul a ieşit la lumină şi Becali a fost condamnat la trei ani de închisoare”, a mai declarat Merlier. 

 

Ovidiu Hațiegan a condus de la mijloc acel meci.

 

Gigi Becali a trimis atunci la Cluj o valiză cu 1.7 milioane de euro pentru a-i recompensa pe jucătorii U Cluj în cazul unei victorii.

 

ECHIPELE DE START DE LA ACEL MECI

 

U Cluj: Merlier, Budean, Tilică, Şoltuz, M. Jovanovic, Bundea, Baiano, Edvan, Silvăşan, Goga, N. Jovanovic. Antrenor: Alpar Meszaros

Rezerve: Moldovan, Cordoş, Astorga, Buş, Sabo, Claudiu Răducanu, Băd

 

CFR: Stăncioiu, Tony, Cadu, Souza, Panin, Culio, Dani, Mureşan, Trică, Semedo, Durbarbier. Antrenor: Ioan Andone

Rezerve: Nuno Claro, M. Jose, Anca, Minteuan, Leao, Dorsin, Ruiz




Comentarii Facebook