UEFA a pornit o procedură disciplinară după meciul dintre România și Ungaria



Lucrurile au scăpat de sub control în timpul partidei dintre România și Ungaria, din cadrul preliminariilor EURO 2014, terminată cu scorul de 1-1, iar forțle de ordine s-au luat la bătaie cu suporterii.

Aproape pe toată durata partidei fanii români s-au războit cu forțele de ordine și au aruncat cu torțe și petarde în timp ce suporterii maghiari au scandat lozinci rasiste. Peste 50 de persoane au fost identificate de forţele de ordine, dintre acestea 30 fiind sancţionate contravenţional pentru provocare de scandal, aruncarea de obiecte, împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini sarcinile de serviciu, proferarea de injurii şi expresii jignitoare. Valoarea amenzilor aplicate de Jandarmerie a fost de 18.000 de lei, scrie Digi Sport.

Drept urmare, UEFA a pornit o procedură disciplinară, iar ”tricolorii” riscă să joace fără spectatori următorul meci de acasă, cel împotriva OIrlandei de Nord.

Cu toate acestea, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burnealu, a declarat că România se va alege doar cu o amendă.

Conform site-ului oficial al forului de la Nyon, românii sunt cercetați pentru incidentele din tribune, iar ungurii, pentru rasism. Cazul va fi judecat pe 23 octombrie.

Comentarii Facebook