U Transilvania si Potaissa Turda, doua egaluri valoroase in debutul Ligii Nationale de Handbal


La sfarsitul saptamanii recent incheiate s-a dat startul Ligii Nationale la handbal masculin, iar sortii au decis ca cele doua echipe ale judetului, U Transilvania si Potaissa Turda, sa joace in deplasare.

U Transilvania parea sa aiba o misiune imposibila la Suceava, unde era vazuta ca victima sigura mai ales datorita problemelor financiare existente inainte de startul competitiei. Cu un lot mult schimbat fata de sezonul trecut, baietii antrenati de Constantin Stefan nu au inceput foarte bine partida, iar la finalul primei parti Bucovina Suceava avea un avantaj de 3 goluri, scor 12-9.

Totusi pe finalul partidei, cand nimeni nu mai credea ca s-ar putea intampla ceva, U a dat semne de revenire si a egalat echipa gazda in chiar ultima secunda a timpului reguamentar. Scor final 25-25 si U Transilvania obtine un punct nesperat, iar partida urmatoare in compania Stiintei Bacau, echipa ce a invins in prima etapa Pandurii Targu Jiu (33-30), se anunta una extrem de dificila

Potaissa Turda si-a facut debutul in prima liga in fata unui adversar incomod, Dinamo Calarasi si toata lumea era curioasa sa vada jocul nou promovatei. Prima repriza nu a fost una reusita pentru jucatorii antrenati de Horatiu Gal, scor la pauza 15-13 pentru Dinamo, insa partea a doua a jocului a avut o desfasurare de-a dreptul halucinanta. Potaissa a recuperat diferenta de la pauza si in minutul 45 conducea cu 23-21, pentru ca in minutul 57 gazdele sa revina pe tabela de marcaj (27-25). Cu doar un minut inainte de finalul partidei Turda trece din nou la carma jocului (28-27) si cu numai cateva secunde inainte de fluierul final, profitand de superficialitatea jucatorilor turdeni, Dinamo a inscris golul egalarii.

Asadar scor final 28-28 si Potaissa rateaza la limita un debut perfect pe prima scena a handbalului romanesc. In cea de-a doua etapa Potaissa va juca pe propriul teren cu Bucovina Suceava.

 

Foto: liftingshadows.wordpress.com

Comentarii Facebook