U Mobitelco BT Cluj a pierdut la trei puncte meciul cu Pitestiul


Baschetbalistii clujeni au pierdut la limita meciul cu BCM U Pitesti, scor 72-75, pe seturi 16-15, 19-24, 18-17, 19-19.

"Nu pot sa spun ca este o infrangere surprinzatoare, pentru ca ne asteptam la un meci foarte greu. Nu ma asteptam sa jucam noi atat de haotic, am avut multe mingi pierdute, avem cativa jucatori care pierd mai multe mingi pe meci. Ne-a fost foarte greu sa remontam elanul adversarului, nu ne-a intrat mingea in cos, avem o problema cu asta pe teren propriu. Ne lipseste taria de caracter in anumite momente, pe teren propriu, se pare ca in deplasare ne montam mai bine. Incercam sa incropim o echipa care sa faca fata campionatului, in mare parte echipele s-au intarit, parca mai putin noi si Ploiestiul. Din pacate, nu pot sa ii dau sanatate mai repede nici lui Silvasan, nici lui Chetreanu si nici lui Morris, echipa asta ar fi aratat altfel cu acesti trei jucatori. In lotul pe care il avem, cred ca sunt cativa jucatori care sunt datori dupa jocul pe care l-au prestat", a declarat Mircea Cristescu, presedinte executiv U Mobitelco BT Cluj.

Cristescu a mai spus ca greselile acestor jucatori "ne costa fantastic si o echipa precum Pitestiul le speculeaza. S-a vazut si in Cupa Romaniei, dupa ce au fost condusi cu 10-15 puncte au revenit rapid cu niste aruncari de trei, exact ca in seara asta. Vom lua masuri, pentru ca asta este, am gresit si trebuie sa platim, insa revenirea trebuie sa vina din interiorul lor".

Antrenorul clujenilor, Marcel Tenter, a spus si el ca infrangerea in fata Pitestiului este greu de explicat. "A trebuit sa alergam dupa ei si am avut la dispozitie un numar restrans de jucatori care sa poata da efortul de care era nevoie. Nu este o scuza, oricum, pentru ca noi avem experienta necesara si in mod normal noi rezolvam astfel de meciuri. Daca avem sapte puncte avans si mai sunt doua minute din meci, in mod normal trebuie sa inchidem meciul. Au fost cateva greseli in lant, eu mi-am epuizat repede time-out-urile, inca din sfertul trei pentru ca nu am jucat ce trebuia si nici schimbarile pe care le-am facut nu au imbunatatit evolutia noastra. Este dureros pentru mine, e al doilea meci pierdut acasa consecutiv, nici nu mai stiu de cand nu am mai intalnit o asemenea situatie. In primele doua sferturi am avut 12 mingi pierdute, transformate in 10 puncte pentru adversar, e foarte greu sa fii competitiv in asemenea conditii. Suntem intr-o situatie grea, avem un meci dificil la Rovinari, practic depinde de noi in ce directie o va lua echipa in acest moment", a declarat Tenter.

Marcatori:

U Mobitelco BT: Krtsanovic 24 (6 rec.), Dykes 17 (9 rec., 2 capace, 2 interceptii), Lawrence 12 (3 rec., 3 p.d., 3 interceptii), Lagrange 7 (5 p.d.), Paul 6, Mijovic 4 (4 rec.), Pop 2.
Pitesti: Popovic 22 (11 rec.), Kinloch 19 (12 rec., 3 capace), Calota 12 (5 p.d., 3 interceptii), Vujacic 10, Negut 5, Stefanovic 4 (4 capace), Velickovic 3 (4 rec.).

Comentarii Facebook