Miercuri 1 Februarie

U Cluj s-a reunit! Dulca are un portar portughez și trei jucători reveniți la echipă


U Cluj a reînceput pregătirile pentru noul sezon al ligii secunde, care va începe pe 3 august. 

Sub comanda lui Dulca a sosit goalkeeper-ul lusitan format de Benfica Lisabona, José Costa (25 de ani, ultima dată la Penafiel, în Segunda Liga), jucător cu 25 de selecții la toate categoriile de vârstă ale “naționalei” Portugaliei, care a semnat deja un contract valabil pentru următoarele două sezoane, în timp ce Rareș Pop, Octavian Ursu și Adrian Micaș s-au întors la ”U” după ce le-au expirat împrumuturile la Sticla Arieșul Turda, ASU Poli Timișoara respectiv ACS Fotbal Comuna Recea. Nu a lipsit de la reunire nici Victor Dican, ”internaționalul” Under 18 transferat de la Metalurgistul Cugir, în această iarnă.

”Studenții” vor continua pregătirile pe plan local, urmând ca în perioada imediat următoare să se stabilească și detaliile aferente cantonamentului de vară. 

Cristian Dulca, antrenor FC Universitatea Cluj,a declarat că ”luni sau marți vom finaliza lotul în proporție de 90%. Astăzi vor mai veni trei fotbaliști, așa că săptămana viitoare vom pune la punct acest aspect. Sunt câțiva jucători portughezi pe care încercăm să îi aducem, jucători de valoare, care sper să și confirme. Limba fotbalului este una singură, deci cred că se vor adapta fără probleme. Urmărim foarte mulți fotbaliști tineri, sunt două poziții în echipă blocate pentru acești jucători. Muncim, încercăm să concretizăm lotul, să îl mobilizăm, lucrăm la program. Sunt zile agitate, dar sperăm să se așeze lucrurile. Îmi doresc să jucăm trei meciuri amicale cu echipe puternice, însă probabil că vom evolua și împotriva unor formații din Liga a II-a”.

Cristian Gavra, atacant FC Universitatea Cluj, a spus că obiectivul echipei este promovarea. “A fost o vacanță binemeritată și scurtă, în același timp, dar avem, din nou, un singur obiectiv de îndeplinit: promovarea. Din păcate, nu am reușit acest lucru în sezonul trecut, a fost o dezamăgire foarte mare, însă mergem înainte. Nu trebuia să ajungem la baraj, ci să promovăm direct, dar asta e, a trecut! Sunt 7-8 echipe care vor lupta pentru a ajunge în Liga 1, așadar va fi o presiune mare pe fiecare dintre ele, însă trebuie să luptăm și să reușim să promovăm. La fel ca și până acum, vom încerca să îi ajutăm pe noii-sosiți să se integreze cât mai repede. Este un avantaj foarte mare că domnul Cristi Dulca știe ce înseamnă acest club, ce pretenții sunt aici. Important este să ducem împreună Universitatea acolo unde îi este locul”, a spus Gavra.

Lotul prezent la reunire: 

Portari: José Costa, Iulian Dinu, Adrian Gorcea, Rareș Pop

Fundași: Rareș Takacs, Dan Berci, Carol Taub, Alex Coman, Andrei Cordoș, Tudor Telcean

Mijlocași: George Florescu, Nicolae Pîrvulescu, Octavian Ursu, Denis Hordouan, Adrian Micaș, Alin Văsălie, Victor Dican, Alex Oltean

Atacanți: Dorin Goga, Cristian Gavra, Iuliu Hațiegan, Marius Coman


Comentarii Facebook