„U” Cluj primește cea mai mare finanțare de la primărie de până acum, pentru accederea în Liga 1


FC Universitatea Cluj va primi de la Primăria Cluj-Napoca o finanțare în valoare de 4 milioane de lei, ca formă de sprijin pentru accederea în Liga 1. Precizarea a fost făcută chiar de Emil Boc, iar decizia va fi luată în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din 12 aprilie 2022. 

Cluj-Napoca, Oraș European al Sportului: Peste 2 milioane de euro sprijin pentru structurile sportive. „U” Cluj primește cea mai mare finanțare. În Ședința extraordinară a Consiliului local din 12 aprilie 2022 vor fi supuse aprobării proiecte în vederea susținerii activităților sportive în orașul nostru. Vor fi finanțate 39 de activități/acțiuni, în valoare de peste 2 milioane de euro (10.450.000 lei). Chiar dacă bugetul municipiului a crescut în acest an doar cu 1,13%, suma alocată de la bugetul local pentru structuri sportive a crescut. De altfel, primăria a continuat să susțină activitățile sportive și pe timpul pandemiei”, a scris Emil Boc pe Facebook. 

Anul acesta, FC Universitatea Cluj primește o finanțare de 800.000 euro (4.000.000 lei) ca formă de sprijin pentru lupta spre accederea în Liga 1. De asemenea, echipa de baschet U-BT Cluj-Napoca primește 300.000 euro (1.500.000 lei), după performanțele excepționale din ultimele sezoane. FC U Olimpia Cluj, campioana României la fotbal feminin, primește finanțare de la bugetul local.

De asemenea, vor fi finanțate o serie de cluburi sportive cu performanțe foarte bune în competițiile interne și internaționale din variate ramuri sportive: tenis de masă, scrimă, atletism, karate, judo, raliu ș.a. Pe lângă finanțările oferite structurilor sportive, primăria investește constant în infrastructura sportivă dedicată sportului de masă. Anul acesta se finalizează Baza sportivă „La Terenuri”, care se adaugă Complexului Sportiv Gheorgheni. Mai mult decât atât, în fiecare an, municipalitatea extinde și dotează spațiile de recreere existente cu aparate de fitness”, a încheiat Boc.  

Comentarii Facebook