„U” Cluj bifează o nouă achiziție. Va îmbrăca tricoul alb-negru, mijlocașul brazilian Romario Pires, în vârstă de 33 de ani


FC Universitatea Cluj a anunțat un nou transfer din Liga 1. De data aceasta, „studenții” au ajuns la o înțelegere cu Farul Constanța, echipa de la care l-au împrumutat pe mijlocașul brazilian Romario Pires, în vârstă de 33 de ani. Acesta va îmbrăca tricoul „alb-negru” pe o perioadă de un an și jumătate.

Romario Pires a fost crescut de Botafogo, unul dintre cluburile de tradiție din Brazilia. În primii ani ai carierei sale a jucat sub formă de împrumut la mai multe cluburi din ligile inferioare. După ce a jucat timp de patru ani în țara natală, până în anul 2012, Romario Pires a schimbat continentul semnând cu formația românească Gloria Bistrița. 

A îmbrăcat timp de jumătate de an tricoul bistrițenilor, semnând apoi cu Petrolul Ploiești. În vara anului 2013 a obținut primul trofeu din carieră, câștigând Cupa României alături de ploieșteni. A petrecut un sezon și jumătate pe Ilie Oană, bifând 30 de meciuri, trei goluri și un gol.

Cariera lui Romario Pires a continuat în prima ligă a Israelului, fiind împrumutat de Petrolul la Maccabi Netanya la începutul sezonului 2014 – 2015. Romario Pires a revenit în România în ianuarie 2019, fiind transferat de Astra Giurgiu (31 de meciuri, trei goluri și un assist). 

A urmat o nouă provocare în România la FC Hermanstadt, unde a stat pentru două sezoane (63 de meciuri, șapte goluri și un assist). În ultima jumătate de an, noul jucător al Universității a evoluat la Farul Constanța, unde a fost utilizat în 16 meciuri, inclusiv în victoria de etapa trecută cu FC U Craiova, notează fcucluj.ro. 


Comentarii Facebook