U Cluj a semnat cu un nou portar! Goalkeeper-ul cu o înălțime de 1.92 m este titularul naționalei Lituaniei și are în palmares trei titluri de campion


FC Universitatea Cluj a ajuns la o înțelegere cu goalkeeper-ul Edvinas Gertmonas (27 de ani). 

Portarul cu o înălțime de 1.92 m este titularul naționalei Lituaniei și are în palmares trei titluri de campion în țara sa alături de Zalgiris Vilnius, unde a mai cucerit o Cupă și două Super Cupe.

Edvinas Gertmonas a început cariera de jucător profesionist la Taurus, iar în 2015 a fost transferat de către formația franceză Stade Rennais de la Atlantas. Nu a strâns prezențe pentru prima echipă a celor de la Stade Rennais, însă a evoluat pentru formația secundă a echipei din Franța în 48 de partide.

În 2019, goalkeeper-ul lituanian a revenit în țara natală la FK Zalgiris Vilnius, unde a avut cea mai bună perioadă a carierei. A cucerit trei titluri de campion în 2020, 2021 și 2022. Pe lângă cele trei campionate, goalkeeper-ul a triumfat în 2022 în Cupa Lituaniei, iar în 2020 și 2023 a câștigat Super Cupa Lituaniei.

În sezonul 2022/2023, nou portar al Universității a bifat primele apariții în grupele unei competiții europene. Echipa sa a evoluat în grupele UEFA Europa Conference League, Edvinas Gertmonas fiind titular în toate cele șase partide. În total, Edvinas a bifat 116 meciuri în tricoul celor de la FK alghris Vilnius, dintre care 53 au fost fără gol primit.

Edvinas Gertmonas a debutat pentru naționala Lituaniei pe 8 iunie 2015 la vârsta de 19 ani într-o partidă amicală cu Malta. În ultima campanie de calificări pentru Campionatul European din Germania, acesta a bifat cinci prezențe, transmite FC Universitatea Cluj. 

Comentarii Facebook