U Cluj a fost salvată de la dispariție. Va fi înscrisă în Liga a patra. Ce fostă glorie va conduce echipa

 

Consilierii Locali Cluj-Napoca și-au dat votul pentru a salva U Cluj, într-o ședință extraordinară care a avut loc joi, 11 august.

 

Pentru că echipa nu a mai avut bani să se înscrie în campionat, așa că administratorul judiciar al Fotbal Club Universitatea Cluj SA și Emil Boc au căzut de acord ca marca și palmarestul U Cluj să fie cedat pe cale amiabilă Primăriei Cluj-Napoca, pentru a fi apoi cedate Asociației Club Sportiv de Fotbal ”Alb-Negru” a Studenților Clujeni”, din care face partea Primăria și universitățile clujene.

 

Consilierii locali au votat în ședința extraordinară de joi retragerea mărcii ”Universitatea Cluj U 1919” de la firma Fotbal Club Universitatea Cluj SA, deținută de Florian Walter.

 

Sistarea contractului dintre Primăria Cluj-Napoca și firmă, încheiat în 14 august 2009, se va face de comun acord între părți, deoarece societatea este în reorganizare judiciară. În 20 iulie, administratorul financiar la U Cluj a anunțat Primăria că: ”niciunul dintre demersurile pentru asigurarea unor surse de finanțare a activității clubului, de natură a acoperi atât plata creanțelor curente, cât și a ratelor conform planului de reorganizare aprobat și confirmat” nu a avut succes, astfel că ”nu a avizat înscrierea echipei în competițiile oficiale organizate de FRF în sezonul 2016 - 2017, precizând totodată că va aviza înscrierea doar în existența unor surse sigure de finanțare a activității clubului”.

 

În a doua fază, consilierii locali au aprobat transmiterea ”dreptului de folosință exclusivă, totală și perpetuă, cu titlu gratuit, asupra mărcii ”Universitatea Cluj U 1919” Asociației Club Sportiv de Fotbal ”Alb-Negru” a Studenților Clujeni”.

 

Asociația Club Sportiv de Fotbal ”Alb-Negru” a Studenților Clujeni este un un club sportiv organizat ca persoană juridică de drept privat, fără scop lucrativ prin asocierea municipiului Cluj-Napoca cu universitățile clujene: UBB, UTCN, UMF, USAMV. Noua structură a dobândit personalitate juridică în 22 iulie 2016.

 

Primarul Emil Boc a precizat că noul club a fost de așa natură fondat pentru a putea primi finanțare de la bugetul local.

 

Noul conducător al U Cluj este Ioan Ovidiu Sabău, fosta glorie a Universității. Sabu va trebui să formeze echipa și staff ul tehnic al ”studenților”, care vor evolua în Liga a patra. 

Comentarii Facebook