U-BT Cluj-Napoca - pentru a patra oară la rând campioana Ligii Naționale de Baschet Masculin! Silvășan: Este un succes și pentru Cluj


U-BT Cluj-Napoca a cucerit al şaselea său titlu de campioană a României și al patrulea consecutiv! 

Clujenii au învins-o pe CSM CSU Oradea cu scorul de 97-89 (24-22, 20-19, 32-30, 21-18), joi seara, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în al cincilea meci al finalei Ligii Naţionale de baschet masculin.

„Ca la orice trofeu câștigat, suntem super fericiți că suntem primii. Cred că anul acesta am făcut-o într-o manieră extrem de dominantă și vreau să felicit jucătorii, alături de care am creat o familie, o echipă extrem de puternică în adevăratul sens al cuvântului. Au luptat tot sezonul unul pentru celălalt, au trecut peste multe probleme și au făcut ca echipa să fie pe primul loc indiferent de starea în care se aflau ei. Ca antrenor, îți dorești astfel de jucători, un astfel de staff care a fost alături de mine, de la antrenorii secunzi până la kineto, maseuri, preparatori fizici, cei de la birouri, conducere. Toată lumea și-a făcut treaba cu vârf și îndesat, deci este un succes pentru întreaga organizație și orașul Cluj.

Niciodată un titlu nu este ușor de câștigat, cel puțin aici în România, de când știu eu, un titlu este greu de câștigat. O cupă, un titlu, orice se joacă cu un trofeu pe masă este extrem de greu. Faptul că noi am făcut să pară ușor în ochii voștri spune multe despre valoarea, caracterul și calitatea echipei pe care am avut-o. Să nu vă gândiți că nu au fost probleme, că a fost ușor de fiecare dată. Am trecut cu bine peste toate și am reușit să încheiem sezonul în România cu doar o înfrângere, în EuroCup cea mai bună performanță a unei echipe românești. Deci este un sezon în care am avut succes. Acum mergem la Someș și vedem cât este de rece”, a spus tehnicianul campioanei, potrivit baschet.ro. 

Clujenii au câştigat primele două meciuri de acasă, cu 95-64 şi 74-69, apoi, în următoarele două partide, de la Oradea, vicecampioana CSM CSU Oradea a câştigat cu 94-92 şi a pierdut cu 80-108, ''U'' câştigând meciul cinci, cu 97-89.

Comentarii Facebook