U BT a câștigat categoric meciul cu CSM CSU Oradea


U-Banca Transilvania a învins CSM CSU Oradea, în meciul de duminică, 7 ianuarie, scor 93-78 (26-19, 21-17, 24-19, 22-23).

Antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, a spus că anul începe bine pentru gruparea sa. ”Ne doream foarte mult această victorie, nu că ar fi contat prea mult în economia clasamentului, însă tot timpul meciurile cu Oradea și cu Sibiul sunt un motiv de mândrie, vrei să arăți că ești o echipă bună, o adevărată pretendentă la titlu. Îmi felicit jucătorii că au demonstrat din plin acest lucru în această seară”, a spus tehnicianul.

Silvășan i-a evidențiat pe câțiva jucători. ”Ne-a ajutat și intrarea cât de cât în ritm a lui Dorsey, pe care nu am putut să îl folosim la antrenamente până acum, însă s-a văzut ce fel de jucător este. E tipul de conducător de joc care poate să și înscrie, să facă diferența, însă este și cerebral, nu se pierde în momentele importante, cred eu căne va ajuta foarte mult. E important să rămânem sănătoși. Trebuie să găsim soluții pentru a suplini lipsa lui Vlad, am construit lotul așa, ne-am bazat că Vlad poate să joace, însă a venit probema asta cu hepatita și ne-a dat peste cap. Calnicenco, dacă joacă pe postul lui Vlad, este un profil asemănător de jucător, nu poți să îl lași liber la trei puncte, este un shooter foarte bun, vreau să prindă încredere, să ne ajute. Pe de altă parte, și Roli a jucat foarte bine astăzi, iar Kuti a fost senzațional în prima parte a meciului, atât în apărare, unde e un «animal» când își dorește, cât și în atac!”, a mai precizat Mihai Silvășan.

Kyndall Dykes i-a dedicat victoria fiului său. ”Astăzi (duminică, 7 ianuarie) este ziua lui de naștere și trebuia să fac ceva special pentru el. Bineînțeles, o victorie împotriva unui rival precum Oradea este cu atât mai plăcută. Am jucat bine ca echipă, am luptat împreună, ne-au intrat aruncările și am obținut victoria. Ne dă multă încredere o victorie cu ei, sunt echipa campioană și vor fi până când cineva va schimba acest lucru. I-am învins și ne dorim să facem la fel cu Sibiul, suntem foarte încrezători în acest moment, după acest meci, am jucat colectiv, ca o adevărată echipă, de aici sperăm să creștem în continuare!”, a spus jucătorul american.

Comentarii Facebook