U-BT a adus un nou jucător la echipă. Kiliç Karakuş nu a împlinit nici 18 ani, dar deja are un palmares impresionant



Clubul de basket masculin U-BT Cluj a ajuns la un acord cu tânărul jucător de naționalitate română și turcă Kiliç Karakuş. El joacă pe postul de fundaș, are 1,96 metri înălțime și este născut în 24 iunie 2000.

Kiliç Karakuş este un produs al școlii clubului turc Darüşşafaka Doğuş, însă în ultimul sezon a fost recrutat de Galatasaray Istanbul.

În luna martie a acestui an, profitând de accidentările a doi jucători importanți ai Galatasaray, Kiliç Karakuş a fost trecut pe foaia de joc în Euroligă, însă nu a prins niciun minut de joc, potrivit site-ului echipei U-BT.

Adolescentul a jucat pentru echipa națională de baschet a României la categoria Under 16.

Kiliç Karakuş va fi în lotul echipei de seniori, însă va evolua și în echipa de Liga I și în cea de Under 18. Sportivul este deja la Cluj-Napoca împreună cu restul lotului.

”Karakuș este un jucător român născut în Turcia, care a jucat pentru România la Under 16. El vine de la Galatasaray, a fost în rosterul de Euroliga, este un jucător talentat care va aduce competiție în sânul echipei și va ridica atât nivelul tinerilor din echipa de seniori, cât și al echipelor noastre de Under 18 și Liga I”, a declarat Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania.

Comentarii Facebook