U-Banca Transilvania s-a calificat în finala Cupei României, unde joacă cu rivalii din Oradea


U Banca Transilvania a obținut o victorie răsunătoare duminică seara, în Sala Sporturilor Horia Demian, în fața echipei din Timișoara. 

Scorul meciului a fost 88 la 71, dar clujenii nici nu au forțat prea tare. În finala de luni, U BT se va duela cu CSM CSU Oradea, formație care a învins-o pe Dinamo.

Meciul din semifinală a fost dominat de U BT în prima repriză, scorul fiind 47 la 31.

În repriza secundă, clujenii au început mai slab, bănățenii apropiindu-se la 8 puncte de U BT. Clujenii au preluat frâiele meciului în ultimul sfert, iar scorul final a reflectat situația din teren. 

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania, a declarat că ”în mare parte cred că am controlat partida. Am fost concentrați de la început să nu îi lăsăm să marcheze de la trei puncte. În primul sfert nu ne-a ieșit, Brown ne-a pus probleme.

Apoi am ridicat nivelul de agresivitate și ne-am distanțat la 10 puncte diferență cel puțin. Voiam această victorie, mâine va fi finala.

Primul trofeu va sta pe masă. Băieții sunt nerăbdători să lupte, avem un mare avantaj că jucăm acasă. Sperăm ca sala să fie plină și să ne bucurăm împreună”.

Cel mai bun jucător al meciului, Kuti Nandor, de la U-Banca Transilvania, a spus că meciul a început foarte bine și a apreciat galeria clujeană. ”Am început meciul foarte bine, agresiv, atât în apărare, cât și în atac. Ne-au împins fanii de la spate, am simțit energia lor și ne bucurăm foarte mult că am ajuns în finală. Când joci în asemenea atmosferă, nu ai cum să nu ai energie. Am intrat agresiv în joc, am înscris primele două aruncări și am avut încredere.

Acum mă simt bine după acea căzătură, dar cred că voi fi apt pe luni. Vom juca cu Oradea, ei au avut un meci greu cu Dinamo. Când joci o finală nu poți da vina pe oboseală. Vom da totul, îi așteptăm pe fani la sală și sper să câștigăm”, a spus Kuti.

Comentarii Facebook