Miercuri 24 Aprilie

U-Banca Transilvania joacă cu Keravnos, în FIBA Europe Cup. Clujenii vin după o victorie

 

U-Banca Transilvania va juca miercuri, la Nicosia, împotriva ciprioților de la Keravnos Strovolou, în etapa a 3-a a Grupei L a FIBA Europe Cup. 

 

Keravnos Strovolou BC este o echipă solidă cu multe titluri de campioană și cupe în palmares. Ciprioții au 18 sezoane consecutive jucate în competițiile intercluburi ale Europei, între 1995 și 2013!

 

În 2006-2007, Keravnos s-a calificat în finala EuroCup Challenge, pierzând-o în compania echipei ruse Samara. În acel sezon de EuroCup Challenge, în faza grupelor, Keravnos a fost colegă de grupă cu U-Mobitelco Cluj-Napoca, cum se numea U-Banca Transilvania la acea vreme. Clujenii au câștigat atunci acasă cu scorul 86-81, dar și în deplasare, la Nicosia, scor 100-95. 

 

Statistic vorbind, Keravnos are printre cele mai mici medii de puncte înscrise din actuala ediție a FIBA Europe Cup, cu 52 și doar puțin peste 19 mingi recuperate pe meci și 11,6 pase decisive reușite în fiecare partidă, fiind printre cele mai slabe prestatii dintre cele 22 de competitoare. Comparativ, echipa noastră are al patrulea atac al competiției, cu o medie de 85,6 puncte pe meci, aproape 37 de recuperări în fiecare joc (locul 11) și peste 19 pase decisive (locul 6).

 

Până la această rundă a treia a Grupei L a FIBA Europe Cup, Keravnos a învins în primul meci pe teren propriu pe Belfius, scor 89-72 și a cedat fără drept de apel în Olanda, la Groningen, cu 109-69, scrie u-bt.ro.

 

Clujenii au avut luni, 15 ianuarie, primul antrenament la Nicosia (foto). 

Comentarii Facebook