Vineri 27 Ianuarie

Irina Begu s-a calificat în turul secund de la Australian Open! A învins-o pe Makarova într-o partidă maratonIrina Begu a reușit să obțină prima victorie la Australian Open, după ce a învins-o pe Ekaterina Makarova.

Românca a învins-o pe ocupanta locului 33 WTA în trei seturi, cu scorul 3-6, 6-4, 8-6, calificându-se astfel în turul secund al competiției.

Începând cu setul al doilea am simţit că eram acolo, jucam mult mai bine însă nu se lega. După care, am făcut un meci foarte bun, am dat tot ce am putut şi mă bucur foarte mult că am reuşit să câştig. Din setul al doilea am început să fiu mai agresivă, să încerc eu să conduc jocul, să nu o las pe ea, să încerc să alternez, să iau mingea mai repede, să am variaţie în joc. Asta de la începutul setului 2, nu s-a legat şi abia de la 4-0 am început să câştig ghemuri, practic. Eu cred că astăzi publicul a fost, în mare parte, cu mine şi am simţit asta...normal când simţi că eşti pe val publicul te ajută, te ridică mult mai mult, ai mai multă încredere în forţele tale, în joc. Da, normal, publicul, întotdeauna, te poate ridica sau te poate coborî. Publicul are un aport foarte mare”, a declarat Begu, potrivit Mediafax.

"Sincer este foarte greu să joci împotriva ei pentru că este şi stângace. Astazi a bătut vântul şi foarte tare, conditiile nu erau favorabile. Tactic a fost ca eu sa conduc cât mai mult jocul, să variez în acelaşi timp. Este o jucătoare foarte bună, a fost în Top Ten, nu era uşor de jucat cu ea. Am crezut în şansa mea, m-am antrenat foarte bine săptămâna asta aici şi, cred, că de când am început sezonul mă simt foarte bine pe teren. Asta a fost cel mai important” a mai spus sportiva.

Comentarii Facebook