Triplă campioană olimpică, despre Campionatul European de gimnastică de la Cluj: E șansa de a spăla rușinea de la Jocurile Olimpice



Campionatul European de gimnastică se va desfășura, săptămâna următoare, la Cluj-Napoca, iar tripla campioană olimpică Simona Amânar crede că aceasta este șansa lotului național de a spăla rușinea de la Jocurile Olimpice din 2016.

În cadrul unui interviu pentru Agerpres, sportiva a lăudat administrația locală din Cluj-Napoca pentru construirea sălii polivalente, precizând că este o onoare ca România să poatîă găzdui, pentru prima dată în 60 de ani, o asemenea competiție.

Este o onoare pentru România să fie gazda unei asemenea competiții, dar este și o recunoaștere a valorii gimnasticii românești pentru tot ce înseamnă, a însemnat și va însemna în acest sport. Felicit administrația locală din Cluj-Napoca care a salvat onoarea României prin construcția unei săli competitive, mai ales că cei de la București au fost la un pas în a ne aduce în pragul unei umilințe față de cei care au avut încredere în țara noastră”, a spus Simona Amânar.

Întrebată despre șansele la medalii ale lotului românesc la gimnastică artistică, format din Larisa Iordache, Cătălina Ponor, Olivia Cîmpian și Ioana Crișan, fosta campioană spune că toate cele patru fete au șanse.

Fiecare dintre cele patru fete au șanse la medalii. Fiind concurs doar pe aparate, au șansa de a participa doar la aparatele la care sunt foarte bine pregătite și cu șanse la medalii. În orice competiție mă concentram să-mi fac exercițiile cât mai bine și fără ratare, apoi mă gândeam la un loc cât mai sus pe podium și, de ce nu, să câștig. Pe de altă parte, trebuie să fim conștienți că România vine după un eșec usturător, necalificarea la Jocurile Olimpice fiind o pată neagră în istoria acestui sport. Nu putem începe bătălia fără a ne raporta la realitate, dar fetele împreună cu colectivul de antrenori sunt convinsă că vor da tot ce au ele mai bun pentru a reprezenta România la cel mai înalt nivel și, de ce nu, să fim din nou pe cea mai înaltă treaptă a podiumului”, a mai spus gimnasta.

Amânar a mai punctat faptul că organizarea competiției la Cluj este un avantaj pentru lotul României și că fetele ”au ocazia să scrie istorie”.

Din punctul meu de vedere este un avantaj. Eu întotdeauna mi-am dorit să particip la o mare competiție care să aibă loc la mine în țară, dar nu am avut asemenea ocazii. Ele au acum ocazia să scrie istorie. Presiune există oriunde participi la astfel de competiții, valoarea îți ia însă această presiune. Important este ca fetele să creadă în ele, în faptul că pot face mai mult decât la antrenamente, să-și fixeze ținte înalte, să-și ceară fiecare o autodepășire”, a mai declarat Simona Amânar.

Campionatul European de gimnastică va avea loc în perioada 19-23 aprilie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.



Comentarii Facebook