Duminica 28 Aprilie

”Trebuie să fii o luptătoare” - Povestea unei frumoase eleve din Cluj, campioană la Judo și aspirantă la o carieră în Drept - FOTO


Vanessa Tolea e bună și la judo, dar și la școală! Frumoasa sportivă învăță la unul dintre cele mai bune licee din Cluj, la profilul limbi străine, italiană-engleză, iar după ce va termina clasa a XII a este decisă să se orienteze către Drept! 

Este vicecampioană europeană la judo și te vrăjește cu frumusețea ei. Vanessa Tolea  ar fi putut foarte bine să facă o carieră în modelling, dar, îndrumată de către tatăl ei, a ales să facă judo. 

Este un bonus, vine și frumusețea pe lângă partea de sport, dar niciodată nu m-am gândit că dacă ești frumos nu poți face sport de performanță și mai ales judo care este un sport destul de dur pentru o fată” - Vanessa Tolea, componentă a lotului de judo tineret al României.  

Vicecampioana europeană de la Europeanul de cadeți de la Gyor de anul trecut, frumoasa sportivă practică judo-ul de 11 ani și spune că de la început l-a tratat ca pe ceva foarte serios!  

Nu prea m-am jucat la început, mă băteam destul de tare cu băieții, toată lumea a spus că nu e de glumă cu mine” - Vanessa Tolea, componentă a lotului de judo tineret al României. 

Elevă în clasa a XI a, vicecampioana europeană de cadeți este bună și la carte!  

Sunt la unul dintre cele mai bune licee din Cluj, ”Colegiul Național George Barițiu”, studiez limbile străine, italiană-engleză, este destul de greu, dar mă descurc”, Vanessa Tolea, componentă a lotului de judo tineret al României. 

Chiar dacă mai are 2 ani până termină liceul, Vanessa se pregătește deja pentru facultate.  

Cu siguranță m-am gândit ce voi face după liceu. Vreau să fac Drept Juridic și Relații Internaționale, ca să leg limbile străine, pe care le studiez cu ce voi face la facultate” - Vanessa Tolea, componentă a lotului de judo tineret al României. 

În privința sportului pe care îl preactică, Vanessa recunoaște că nu este prea potrivit pentru o fată. 

Este foarte dur pentru o fată și antrenorul meu îmi spune ”ca să practici acest sport în interiorul tău trebuie să fii o luptătoare”. Niciodată nu mă gândesc, intru pe saltea și sunt frumoasă și nu mă lovesc. Nu, intru pe saltea și mă bat până la ultimul minut, ultima secundă” - Vanessa Tolea, componentă a lotului de judo tineret al României. 

A avut ruptură de ligamente 

Vanessa Tolea s-a întors pe tatami după 6 luni de pauză din cauza unei accidentări serioase. 

În această toamnă am reintrat după o operație ruptură de ligament. M-am operat în aprilie, a fost o perioadă destul de anevoiasă, cu recuperări, psihic mai slab, dar încet, încet, îmi revin”,  Vanessa Tolea, componentă a lotului de judo tineret al României.  

La concursurile de judo, în timpul luptelor, sportivele nu se menajează deloc una pe cealaltă, iar la final, fiecare are de suferit. 

Când se termină lupta, sunt foarte șifonată, dar mă aranjez repede ca să pot intra la meciul următor. Aceasta este cea mai mică problemă pe care o am”, Vanessa Tolea, componentă a lotului de judo tineret al României.  

Vanessa Tolea face parte din lotul național de judo al României, iar la ultimul concurs la care a participat, Finala Campionatului Național U21 Echipe de la Izvorani, a ocupat locul 3 cu echipa sa de club, CSM Ploiești.

Comentarii Facebook