Traversarea lacului Tarnița! Concursul a fost câștigat de un înotător din Piteşti - FOTO

 

Concursul de traversare a lacului Tarnița a fost câștigat de un inotător din Pitești, care a parcurs 6,5 km într-o oră 30 de minute și 43 de secunde.

 

Costinel Niţulescu a câştigat concursul și în 2012, dar atunci a avut un timp mai bun, 1:26:25. ”A fost frumos la traversarea Tarniţei, am avut acum câteva săptămâni Campionatele Naţionale de Înot şi sunt într-o formă bună. Practic înotul de performanţă la Clubul CSM Piteşti de opt ani. Înotul în ape deschise este puţin mai greu, nu se vede fundul apei, e mai greu cu orientarea. Nu am reuşit să scot un timp mai bun decât cel obţinut anul trecut, mi s-a părut că am înotat mai mult acum”, a spus Costinel Niţulescu la final.  

 

Proba de 1,5 km au a fost câștigată, cu timpul de 16 minute și 38 de secunde, de francezul Quentin Heinrich, în vârstă de 25 de ani, sin orașul Caen. ”Sunt de o săptămână la Cluj-Napoca, în interes de serviciu, şi am vrut să descopăr împrejurimile oraşului şi am decis să particip şi la concursul de înot de la Tarniţa. Eu am mai participat la concursuri de triatlon în Franţa şi sunt mulţumit că am câştigat. A fost puţin dificil, au fost concurenţi buni”, a spus Heinrich.

 

Concursul de traversare a lacului Tarniţa este organizat de Clubul Orca din Cluj-Napoca. În acest an, la start s-au înscris 99 de concurenți la proba de 1,5 km, şi 55 la cea de 6,5 km.

 

 

Foto: Costinel Niţulescu, câștigătorul probei de 6.500 de metri

Comentarii Facebook