Joi 7 Iulie

Tișe felicită CFR pentru câștigarea titlului: „Comunitatea clujeană să investească într-o singură forță fotbalistică care să câștige Champions League”


Președintele Consiliului Județean Cluj a venit cu o reacție publică după câștigarea unui nou titlu de către CFR Cluj. „Clujul are campionii României la fotbal”, afirmă Tișe, și în opinia acestuia comunitatea clujeană ar trebui să investească într-o singură forța fotbalistică care sa poată câștiga Champions League. Precizăm că Consiliul Județean are în subordine Cluj Arena, unde alb-negrii își desfășoară meciurile.

Clujul are campionii României la fotbal - CFR 1907 Cluj 

Felicitări echipei, antrenorului, întregului staff, dar și patronilor și finanțatorilor acestui club care, în ultimii 5 ani au făcut cinste Clujului și clujenilor.

Este doar meritul vostru, în totalitate.

Regret că legislația din România nu permite finanțarea unei echipe de fotbal, chiar private, dacă  acest lucru este dorit de către comunitate.

Dincolo de simpatiile fiecărui clujean, dincolo de vorbele spuse de unii sau de alții, rămân peste toate performanța și valoarea voastră demonstrată. 

Cred că a sosit momentul ca la nivelul Clujului să abordăm matur și responsabil susținerea sportului în general, și a fotbalului în special.

Cred că a sosit momentul să ne întrebăm dacă județul Cluj nu ar putea avea o echipa de Champions League și care, în câțiva ani, să poată câștiga această competiție.

Să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care sa facă performanță sau se impune o abordare pragmatică, fără ipocrizie  în care comunitatea clujeană să investească într-o singură forța fotbalistică care sa poată câștiga Champions League.

Să ne întrebăm dacă nu putem pune împreună, în comun, întreaga infrastructură sportivă și cu resursele acestei comunități – private/publice să ajungem în vârf. 

Cred că vom putea ajunge la această performanță deplină când vom aborda responsabil, fără patimă și fără ipocrizie, acest subiect și ne vom stabili ținte mărețe pe care această comunitate să le susțină.

Nu știu dacă suntem pregătiți cu toții să facem acest lucru și dacă, raționamentele de diverse forme nu ne împiedică.

Cred însă, că dincolo de toate astea, Clujul poate avea performanță europeană la nivelul cel mai înalt doar dacă întreaga comunitate devine parte la un proiect matur, responsabil și în interesul nostru local. Ar fi un proiect unic pentru România.

Știu că voi avea nenumărate opinii, critici poate chiar susțineri ale acestui mesaj. 

Chiar și asta ar fi un câștig foarte mare întrucât ne asumăm public fără ipocrizie o discuție aplicată despre cum putem noi ca și comunitate clujeană să câștigăm Champions League.”, a scris Alin Tișe pe pagina de Facebook. 

Comentarii Facebook