Tatăl lui Novak Djokovic: ”Fiul meu este un Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea, colonialismul şi ipocrizia”


Srdjan, tatăl lui Novak Djokovici, a sărit în apărarea fiul într-un interviu acordat presei din capitala Serbiei, Belgrad. Liderul 1 mondial nu a fost lăsat să intre în Australia, după ce viza i-a fost refuzată, pe motiv că nu este vaccinat. 

Novak Djokovic este nevaccinat și nu este lăsat să participe la Australian Open. Liderul 1 mondial a fost plasat într-o cameră de hotel, iar tatăl său a reacționat dur și a amenințat că oamenii vor ieși în stradă pentru Novak Djokovic și pentru libertate.

Luni dimineața, la ora locală 10:00, se va fi luată o decizie în privinţa întoarcerii sau nu în Serbia.

Fiul meu este captiv în Australia, dar nu a fost niciodată atât de liber. Novak a devenit simbolul şi liderul lumii libere, a naţiunilor şi popoarelor sărace şi defavorizate”, a spus Srdjan Djokovici.

Îl putem întemnița în seara asta, mâine îl putem încătuşa, dar adevărul este că apa mereu găseşte drumul. Novak este un Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea, colonialismul şi ipocrizia. El luptă pentru egalitatea tuturor oamenilor de pe planetă, indiferent de culoarea pielii, de Dumnezeul căruia se roagă şi de banii lor”, a tunat acesta.

Premierul australian Scott Morrison a ameninţat miercuri că îi va cere lui Novak Djokovic să prezinte dovada că derogarea medicală pe care a primit-o pentru a participa la Openul Australiei este justificată, în caz contrar tenismanul sârb va fi trimis acasă ”cu primul avion”, scrie prosport.ro.

Comentarii Facebook