Suporterul Rapid care a ars steagul Ungariei la Cluj a fost identificat

 

Suporterul echipei Rapid care a incendiat, luni, steagul Ungariei la meciul cu CFR Cluj a fost identificat de jandarmi. Bărbatul riscă de la şase luni la trei ani pentru infracţiunea de instigare la discriminare.

 

A fost identificat Cornel P. , de 25 ani, cu domiciliul în Bucureşti, membru al galeriei echipei Rapid Bucureşti, căruia i-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”instigare la discriminare”, faptă prevăzută de art. 317 Cod Penal şi care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, coraborat cu art. 42 din legea nr. 4 din 2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive”, se arată într-un comunicat.

 

De asemenea a fost aplicată o amendă și firmei de pază de la meciul de pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

 

Chiar și premierul Victor Ponta a comentat gestul, spunând că este incalificabil. ”Acest gest nu poate fi scuzat de nimic. Resping categoric astfel de manifestări iresponsabile şi inacceptabile pentru o societate care doreşte să promoveze şi să trăiască în valorile europene ale toleranţei, ale prieteniei şi inclusivităţii. Sper ca dincolo de sancţiunile sportive, Jandarmeria să-i identifice pe cei care au înţeles să-şi susţină echipa în acest mod reprobabil şi să aplice legea cu maximă rigoare”, a afirmat Ponta, printr-un comunicat al Guvernului.

 

LPF a aplicat o amendă de 30.000 de lei echipei Rapid, iar următorul meci il va juca fără spectatori.

Comentarii Facebook