Stadionul "Cetate" din Alba Iulia este sigur, anunta oficialii U Cluj. Jandarmii cer mutarea meciului. Vedeti de ce!


Stadionul "Cetate" de la Alba Iulia nu are probleme de securitate si a obtinut avizul din partea Ligii Profesioniste de Fotbal si a Inspectoratului de Jandarmi, a declarat presedintele Consiliului de Administratie al U Cluj, Cristian Barabancea.

Oficialul echipei din Cluj sustine ca meciul din Universitatea si Steaua se va juca sambata. Stadionul "Cetate" a fost inspectat miercuri dimineata de o echipa din care au facut parte reprezentantii LPF, dar si cei ai jandarmilor si nu au fost gasite nereguli.

Cristian Barabancea a adaugat ca verificarea a fost dura si ca nu au fost constatate deficiente. "Au facut un control si acum 30 de zile si ni s-a atras atentia in unele privinte si le-am remediat. Ciudat este ca Unirea a putut juca anul trecut la Alba Iulia in Liga I. Comisia de licentiere ne-a dat avizul si acum ni se spune ca nu avem voie sa jucam. Meciul cu Steaua se va juca si mergem sa castigam", a declarat Cristian Barabancea.

Punctul de vedere al Jandarmeriei este ca acest stadion si alte trei nu corespund. "Au fost constatate de aceste comisii inca alte neajunsuri. S-au stabilit termene de remediere, iar un ultim termen este stabilit pentru 23 iulie. Pana la aceasta data toate cluburile organizatoare au obligatia de a remedia deficientele", a declarat Olimpiodor Antonescu, inspectorul general al Jandarmeriei Romane.

 

Olimpiodor Antonescu a mai declarat ca meciul Universitatea Cluj - Steaua este considerat de risc maxim.

"Suntem constienti ca va fi un meci cu grad de risc ridicat, insa vom lua toate masurile pentru a elimina orice riscuri. Vom deplasa la Alba Iulia suficiente efective pentru a asigura ordinea. Sunt optimist in ceea ce priveste asigurarea masurilor minimale pentru desfasurarea meciului, respectiv montarea unor camere suplimentare de supraveghere video, perfectionarea sistemului de acces si delimitarea mai clara a grupurilor de suporteri. Cred ca reprezentatii celor de la Alba Iulia vor reusi sa remedieze toate problemele pana la ora meciului", a mai spus inspectorul general al Jandarmeriei Romane.

Stadioanele mentionate de Antonescu sunt cele din Targu Mures, Sibiu, Alba Iulia si arena "Regie" din Bucuresti.

Comentarii Facebook