Sportivii clujeni susțin un rugbist diagnosticat cu o boală gravă

 

Petre Mitu, fost mijlocaş la grămadă şi căpitan al echipei naţionale de rugby a României, a fost diagnosticat, la numai 37 de ani, cu scleroză laterală amiotrofică. 

 

Până nu demult, pentru această teribilă boală  neurodegenerativă nu exista nicio posibilitate de vindecare, ci doar variante de tratament care încetineau evoluţia bolii. 

 

În prezent, în Statele Unite ale Americii a fost descoperită o variantă revoluţionară de tratament. 

 

Lumea rugby-ului clujean şi nu numai, mobilizată de Cristian Săuan, căpitan al echipei clujene şi component al naţionalei, s-a solidarizat pentru a-l sprijini pe cel care a fost un “stejar” de bază al echipei naţionale de rugby a României. 

 

Pe lângă donarea directă de fonduri, a fost realizat un calendar, toate cheltuielile necesare pentru producţia acestuia fiind suportate de un alt mare sportiv clujean, fostul handbalist Mihai Tritean. Calendarul este ilustrat cu imaginile rugby-ştilor clujeni, iar banii rezultaţi din vânzarea acestuia urmează să fie donaţi în contul deschis pentru susţinerea lui Petre Mitu (RO82CECECJ3508RON0872688, deschis la CEC Bank). 

 

Calendarul poate fi achiziţionat din mai multe locaţii, cele mai accesibile în Cluj-Napoca fiind benzinării Mol şi restaurantul “Roata” (Cluj-Napoca, str. Alexandru Ciurea nr. 6, intrare de pe strada Emil Isac), şi va fi disponibil la mai multe evenimente sportive din oraş.

 

La Cluj, această iniţiativă este sprijinită de Eugen Lupu şi Cristian Săuan, de mai mulţi reprezentanţi de marcă ai perioadei de glorie a rugby-ului românesc, cum ar fi Petre Motrescu, Ioan Bucan, Ştefan Ciuntu şi Ioan Teodorescu, dar şi de baschetbalistul Bruno Roschnafsky, boxerul Ionuţ Iancu şi handbalistul Mihai Tritean sau fotbalistul Marius Popescu.

 

Comentarii Facebook