Un sportiv a trebuit sa paraseasca Olimpiada pentru ca a folosit medalia la "agatat" - FOTO

Americanul Scotty Lago, care a cucerit medalia de bronz in proba de snowboard, a parasit JO de la Vancouver dupa aparitia unor poze in care o tanara saruta medalia atarnata la fermoarul pantalonilor.

 

Doua fotografii de la petrecerea de dupa castigarea medaliei au fost publicate de un site de stiri mondene.

 

In prima , sportivul isi ridica partial tricoul iar o tanara admiratoare cu trasaturi asiatice saruta medalia , care atarna deasupra fermoarului pantalonilor , intr-un gest care sugereaza conotatii erotice.

 

A doua poza infatiseaza aceeasi tanara incercand cu dintii autenticitatea metalului din medalie.

 

Comitetul Olimpic American si Federatia de schi si snowboard s-au aratat scandalizate de aceste fotografii . Un purtator de cuvant al Federatiei a declarat ca Scotty Lago si-a cerut scuze pentru comportamentul sau si a decis sa paraseasca turneul olimpic.

 

Faptul ca Lago nu a putut fi contactat de mass media si nici nu a aparut sa declare singur abandonul alimenteaza zvonurile din surse apropiate sportivului care afirma ca acesta ar fi primit un ultimatum de la oficialii americani sa renunte la competitie sau va fi trimis acasa fortat.

 

Cu toate ca Federatia de schi are un cod de conduita si comportament, decizia oficialilor americani este considerata de multi foarte aspra . Site-ul care a publicat pozele a considerat-o chiar exagerata , iar un sondaj facut intre 160 000 dintre cititorii sai a aratat ca 80 % dintre acestia au avut aceeasi parere, conform CNN.

 

Codul de conduita al federatiei de schi arata ca sportivii "trebuie sa mentina inalte standarde de comportament etic si moral, care includ autocontrol si comportament responsabil."

 

Comentarii Facebook