Sold-out pentru CFR Cluj-U Cluj. Cel mai vechi derby românesc se joacă cu casa închisă


CFR Cluj primește vizita rivalilor de la Universitatea Cluj în această seară de la 20:30. Runda cu numărul 30 din Superliga va putea fi urmarită pe Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1.

CFR-ul lui Dan Petrescu are locul 2 asigurat pentru play-off, singura miză a partidei din această seara fiind numărul  de puncte cu care va intra în ultimele 10 etape ale sezonului.

Jucătorii lui Petrescu se întorc pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu după o remiză (scor 2-2) la Sfântu Gheorghe, meci în care au condus inițial la pauză. Anterior, feroviarii au înregistrat trei victorii consecutive, toate acestea fiind obținute, însă, în fața echipelor de play-out.

“Avem nevoie de o victorie pentru a termina pe primul loc, la egalitate de puncte cu Farul. Știm că e un meci important și extrem de greu. Noi suntem la al 51-lea meci din acest sezon, e puțin mai greu pentru noi, dar pentru prima oară am avut șapte zile să pregătim un meci și sper să arătăm mai bine fizic.“, a declarat tacticianul CFR-ului înaintea partidei.

Printre reveniții din accidentări la CFR se regăsesc Manea, Burcă și Birligea. Maglica va rămâne în afara lotului și pentru această partidă, croatul ispășindu-și a doua etapă de suspendare din eliminarea sa din meciul cu Arădenii de la UTA. 

Universitatea Cluj revine în ultima etapă după un parcurs recent excelent. Trupa lui Sabău a obținut trei victorii consecutive, fără gol încasat în ultimele trei partide disputate de “șepcile roșii“. În cazul unei victorii în Gruia, Universitatea ar ocupa locul opt la finalul sezonului regulat.

Echipa de pe malul Someșului a obținut în ultima etapă disputată o victorie neașteptată împotriva liderului, Farul, scor 2-0, într-o partidă dominată de clujeni pe întreg parcursul jocului. Astfel, derby-ul clujean vine după ce jucătorii de la Universitatea au avut cel mai bun meci al sezonului.

Printre indisponibilitățile de pe banca Universității se regăsesc Chipciu, Gorcea și Simion, aceștia fiind suspendați, dar și Ze Gomez, portughezul având o clauză contractuală impusă de echipa de la care acesta e împrumutat (CFR Cluj), care îl împiedică pe acesta să evolueze împotriva lor, în meciul direct. 

“Întâlnim o echipă cu multă experiență, care domină de câțiva ani campionatul. Noi trecem printr-o perioadă bună. Avem obiective diferite. Noi am discutat de prime speciale. Depinde mult de inspirația mea, de starea jucătorilor, să ajungem la o formă bună. Cred că echipa care va greși mai puțin va câștiga.“, a spus Ioan Ovidiu Sabău la conferința dinaintea partidei din Gruia.

Toate biletele pentru acest derby au fost vândute la foarte scurt timp după punerea în vânzare. Conducerea CFR-ului a alocat oficial 3000 de bilete pentru oaspeți.

În partida din tur, CFR Cluj a reușit să se impună pe Cluj Arena cu scorul de 2-1, partidă în care au înscris Deac și Malele, pentru CFR, respectiv Pires pentru Universitatea. Toate cele 3 goluri au venit din lovituri de la 11 m.

Ultima victorie a “șepcilor roșii“ pe stadionul din Gruia a fost acum nouă ani, când derby-ul clujean s-a terminat 1-2. Atunci au marcat pentru Universitatea Lemanuru și Ciupe, iar pentru CFR - Negruț.

Rivalitatea dintre cele două echipe este recunoscută ca fiind cea mai veche din fotbalul românesc, primele întâlniri datând încă din perioada interbelică. Cea mai veche partidă înregistrată oficial  este cea din 7 Decembrie 1947, Universitatea câstigând atunci cu 3-1 pe terenul echipei Ferar, echipă care avea să fuzioneze în iarna aceluiași an cu o echipă din divizia secundă, CFR Cluj. 

Această seară va marca cea de a 32-a confruntare directă dintre formațiile clujene în prima divizie, palmaresul actual fiind 15 victorii ale CFR-ului, 5 succese ale Universității și 11 remize.

Dan Petrescu și Ioan Ovidiu Sabău, foști colegi la echipa națională în perioada calificării României la Campionatul Mondial din Italia, 1990, au avut parte până acum opt confruntări directe, din postura de antrenori. Dan Petrescu s-a bucurat de 3 succese, în timp ce lui Sabău i-au revenit două victorii. Trei dintre aceste partide s-au încheiat la egalitate.

Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ


Comentarii Facebook