Șoc în lumea sportului: Alex Ferguson se retrage de la Manchester United


Cel mai titrat antrenor din istoria fotbalului britanic, Alex Ferguson, a anunțat că se va retrage de pe banca tehnică de la Manchester United, echipă pe care o antrenează încă din anul 1986.

"Este momentul potrivit să plec. A fost important pentru mine să las gruparea în cea mai puternică formă şi cred că am reuşit", a declarat Alex Ferguson, într-un comunicat pe site-ul oficial al clubului.

Ferguson se va retrage la finalul acestui sezon, în urma meciuluicu West Bromwich Albion, din 19 mai, urmând să îi fie încredințate funcțiile de director sportiv și ambasador al clubului.

"Sunt încântat să preiau rolurile de director şi ambasador pentru club. Abia aştept să văd ce-mi rezervă viitorul. Vreau să aduc un omagiu familiei mele, dragostea şi sprijinul lor au fost esenţiale. Soţia mea Cathy a avut un rol esenţial în cariera mea, fiindu-mi sprijin şi oferindu-mi încurajare. Cuvintele nu sunt de ajuns pentru a exprima ce înseamnă pentru mine. Cât despre jucătorii şi componenţii stafului din prezent şi trecut, vreau să le mulţumesc pentru comportamentul profesionist şi pentru dedicaţia care ne-au ajutat să obţinem numeroase trofee. Mulţumesc fanilor, sprijinul oferit de-a lungul anilor a fost uluitor. A fost o mare onoare şi un enorm privilegiu să pot conduce această echipă, am preţuit fiecare clipă ca manager la Manchester United", a declarat Alex Ferguson, informează realitatea.net.

Sir Alex Ferguson, în vârstă de 71 de ani, este cel mai titrat antrenor de fotbal din Marea Britanie. Acesta a reușit să câștige campionatul Angliei de 13 ori, de cinci ori Cupa Angliei, de patru ori Cupa Ligii Angliei şi de două ori Liga Campionilor, în 1999 şi 2008, în cei 27 de ani în care a antrenat echipa Manchester United.

Comentarii Facebook