Simona Halep lăudată de reprezentanții WTA. Top 5 motive pentru care Halep poate câștiga Roland Garros



Editorii site-ului oficial al WTA i-au dedicat ăn ăntregime un material jucătoarei de tenis Simona Halep, despre care spun că are toate șansele de a câștiga primul Grand Slam din cariera sa, turneul Roland Garros.

"5 motive pentru care Simona Halep poate câștiga la Roland Garros", titrează site-ul WTA în materialul publicat vineri.pitala Franței.

1. A câștigat French Open mai înainte

Desigur, poate nu e același French Open la care participă acum, dar Halep a fost campioană la junioare aici, în 2008, când n-a prea pierdut seturi. A câștigat primele cinci meciuri în două seturi și a pierdut doar 21 de game-uri în primele 10 seturi. A pierdut abia în finală un set, contra compatrioatei Elena Bogdan, 6-4, 6-7, 6-3.

2. Singura jucătoare din România câștigătoare de Grand Slam, Virginia Ruzici, este managerul ei

În 1978, cu mult înainte ca Simona să se nască, Ruzici a devenit prima și singura jucătoare din România care a ridicat un trofeu de Grand Slam, când a triumfat la Roland Garros. Iar acum e o mare parte din echipa Simonei, este managerul ei, iar legenda WTA vede în Halep o campioană de Grand Slam.

"Am văzut clar potențialul pentru Top 10 când a câștigat French Open la junioare. Dacă stă departe de accidentări și de presiune, are o șansă să câștige un astfel de titlu. Probabil cel mai ușor de câștigat pentru ea poate fi pe zgură.", a declarat Ruzici despre Simona.

3. A jucat la fel de bine ca oricare altă jucătoare de top

Alte jucătoare mai experimentate poate că au mai mulți ani la nivel de vârf, mai multe titluri în carieră și mai multe meciuri câștigate , dar adevărul este că Halep nu este o nou venită. A fost acolo cu ele, luptându-se de la egal la egal cu cele mai bune dintre ele, pentru aproape un an.

4. E cap de serie numărul 4 la tragerea la sorți

Înainte de Paris, Halep n-a fost niciodată între primele 10 favorite la un turneu de Grand Slam, dar după rezultatele fenomenale și accidentarea Viktoriei Azarenka, Halep a prins poziția a patra și le poate evita pe primele trei favorite cel puțin până în semifinale.

5. Ultimul, dar nu cel din urmă motiv, nu pune presiune pe ea însăși

Poate pentru că n-a avansat niciodată prea mult pe tablou la un Grand Slam, sau poate pentru că a ratat prima rundă aici anul trecut, sau poate că e motivul pentru care lumea crede că a crescut așa rapid, relaxarea pe care o are pe teren și strădania de a se bucura de tenis.

Indiferent de motiv, Halep pare complet relaxată: "Încă mai cred că un Grand Slam e prea mult pentru mine acum.", a spus ea acum două săptămâni, la Madrid, unde a jucat finala. "Meci cu meci voi vedea cum mă voi simți. Nu mă gândesc prea departe. Doar meci cu meci. French Open este Grand Slam-ul meu favorit, sper să pot să câștig mai multe meciuri acolo, dar nu e ușor."

Comentarii Facebook