Simona Halep a urcat pe locul 5 WTA la debutul turneului de la Indian Wells

 

Simona Halep a urcat pe locul 5 în clasamentul LIVE al WTA la startul turneului de la Indian Wells.

 

Românca a profitat de faptul că la începutul turneului s-au șters punctele câștigate în 2013 la Indian Wells și le-a devansat în clasament pe Şarapova şi Kerber. Potrivit clasamentului în timp real, Halep e acum pe locul 5, scrie prosport.ro.

 

Câștigătorii de la Indian Wells primesc câte 1.000 de puncte, dar şi câte un milion de dolari, astfel că miza turneului este uriașă.

 

Din turneul feminin absentează numărul unu mondial, Serena Williams. România este reprezentată de 4 sportive, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Alexandra Cadanţu. 

 

LIVE WTA RANKINGS

 

1. Serena Williams (SUA)                   12.660 puncte

2. Na Li (China)                                     6.795

3. Agnieszka Radwanska (Polonia)    5.565

4. Viktoria Azarenka (Belarus)             5.431

5. Simona Halep                                  4.385

6. Jelena Jankovic (Serbia)                4.375

7. Maria Şarapova (Rusia)                  4.206

8. Petra Kvitova (Cehia)                      4.115

9. Angelique Kerber (Germania)        4.004

10. Sara Errani (Italia)                         3.765

 

Traseul româncei pare accesibil pentru primele trei faze: tur 1 - liber; turul 2 - posibil meci cu Nara Kurumi (Japonia); turul 3 - posibil meci cu Lucie Safarova (Cehia). Primul meci mai complicat ar urma să fie în optimi, când Simona ar avea de înfruntat o primă jucătoare de top, Sara Errani sau Eugenie Bouchard. Pentru sferturi ar fi programată o primă finală, un meci cu Viktoria Azarenka. Jucătoarea din Belarus este una din cele trei fete din Top 10 pe care Halep nu le-a învins încă. Celelalte două sunt Şarapova şi Serena Williams. Pe jumătatea de tablou a româncei se mai află Agnieszka Radwanska.

Comentarii Facebook