Duminica 5 Aprilie

Selecționerul Cristoph Daum spune cine distruge fotbalul românesc: Nu văd nicio viziune, doar negativismSelecționerul naționalei României, Cristoph Daum, a vorbit despre atmosfera ostilă cu care se confruntă de când a venit la echipă.

Tehnicianul german este de părere că majoritatea presei distruge fotbalul românesc, precizând că nu vede nicio viziune, ci doar negativism.

"Situaţia nu s-a schimbat, e aceeaşi. Trebuie să ne calificam în Rusia 2018 şi trebuie să ne îmbunătăţim calităţile. Există o anumită parte a presei care ne critică în orice situaţie, chiar dacă învingem. Critica face parte din fotbal, dar cred că e important să ne identificăm cu fotbalul, cu România, cu aceşti jucători pe care îi avem. Nu voi vorbi despre sentimente. Prefer să vorbesc despre fapte şi realităţi. Realitatea e că majoritatea presei, cu susţinerea unor personaje de pe aici, distruge fotbalul românesc. Nu văd nicio viziune, doar negativism, nu se dă nicio mână de ajutor, doar se distruge imaginea fotbalului romanesc”, a declarat Christoph Daum pentru Lead.ro.

Totodată, selecționerul susține că fotbalul românesc ar fi avut nevoie de măsuri încă de acum câţiva ani buni, iar dacă s-ar fi întâmplat asta, acum ne puteam permite să avem pretenţii.

Dacă ne uităm afară, vedem cum se dezvoltă fotbalul, ne dăm seama că ceea ce se petrece azi, în fotbalul românesc, nu e ceva ce ţine de evenimente de acum 3-4 luni, ci e consecinţa unui sistem vechi de 10-15 ani. Nu am văzut o viziune realistă despre ceea ce trebuia să fi făcut mai bine acum 10 ani. Nu trebuie decât să te uiţi la situaţia echipelor româneşti în cupele europene, nu trebuie decât să te uiţi la performanţele echipelor naţionale de juniori”, a mai spus Daum.

Germanul deplânge şi situaţia antrenorilor din competiţiile interne, care sunt nevoiţi să se descurce în condiţii financiare precare.

Am un mare respect pentru antrenorii din Liga I. Faptul că reuşesc să-şi ţină echipele unite în condiţiile în care jucătorii nu sunt plătiţi cu lunile mi se pare extraordinar. Unde mai găseşti o firmă în care lumea să spună: ”nu contează dacă nu sunt plătit, eu îmi fac treaba pentru că îmi place ceea ce fac. Oamenii aceştia au familie, au rate de plătit, au copii acasă. Ceea ce mă şochează pe mine e că nu avem în România o structură clară în prima ligă. Am mare respect pentru antrenori, le înteleg problemele, iar ei înteleg toate problemele cu care mă confrunt eu la naţională", a conchis antrenorul.

Comentarii Facebook