Selecționer pentru România! Cine e favorit să-i ia locul lui Mirel Rădoi și ce nume mai sunt pe lista FRF


România a făcut doar 0-0 cu Islanda, în preliminariile pentru CM 2022, iar șansele de a ajunge la baraj sunt minime.

3 variante de selecționer pentru România. Ladislau Boloni, în pole-position

După reacțiile acide pe care le-a avut la adresa lui Mihai Stoichiță și Ciprian Marica, Mirel Rădoi a vorbit și despre șansele de a continua la cârma naționalei.

După meciul cu Liechtenstein, de duminică, actualul selecționer va părăsi banca naționalei, așa cum anunțase încă de acum o lună, după meciul cu Armenia. Oficialii FRF au deja o listă cu 3 posibili înlocuitori.

Primul nume la care s-au gândit șefii de la FRF este Ladislau Boloni. Liber de contract, antrenorul de 68 de ani a fost aproape să revină în România, fiind ofertat de Sepsi OSK, dar în final a refuzat oferta primită.

Experiența este principalul atu al lui Boloni, care nu a exclus revenirea pe banca naționalei, pe care a mai condus-o în urmă cu 20 de ani. Boloni a mai fost selecționer în 2000-2001, înainte de a pleca la Sporting Lisabona și de a-i lăsa locul pe bancă lui Gică Hagi. El se află în relații excelente cu șefii de la FRF și așteaptă un telefon din partea acestora, pentru a reveni la cârma naționalei.

Dan Petrescu este cea de-a doua variantă a lui Răzvan Burleanu, în cazul în care negocierile cu Ladislau Boloni nu se vor finaliza cu succes. "Bursucul" a avut rezultate excelente la CFR Cluj, formație alături de care a câștigat 3 titluri de campion.

Deși jocul echipelor pe care le-a pregătit nu a fost unul spectaculos, Dan Petrescu are rezultatele de partea sa și poate fi garantul succesului la națională. "Sunt antrenor la CFR Cluj. Am semnat un contract pe trei ani. Când am fost liber, nu m-a căutat nimeni. Acum sunt aici!", spunea Dan Petrescu, în urmă cu o lună.

Cea de-a treia variantă este Edi Iordănescu (43 de ani), antrenor care are zilele numărate la FCSB, după afirmațiile făcute de Gigi Becali în ultima vreme. Atacat de patron, tehnicianul nu a reacționat public, însă se va despărți de gruparea roș-albastră în iarnă. El are deja discuții cu mai multe formații, dar este o variantă și pentru oficialii FRF.

România a terminat la egalitate cu Islanda, scor 0-0, pe Stadionul Steaua din Bucureşti, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

În celelalte meciuri din grupă, Macedonia de Nord a surclasat Armenia cu 5-0, la Erevan, iar Germania a surclasat Liechtensteinul cu 9-0.

Comentarii Facebook