Scandări xenofobe la meciul FC U Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe


O serie de scandări xenofobe au dus la întreruperea partidei dintre FC U Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe.

În minutul 19, al întâlnirii disputate pe Stadionul „Ion Oblemenco”, arbitrul Adrian Cojocaru s-a simțit nevoit să întrerupă meciul.

Suporterii echipei din Bănie au început să scandeze ”Afară, afară cu ungurii din țară” și, ulterior, „România, România”, făcând referire la faptul că Sepsi Sfântu Gheorghe este o echipă finanțată de către Guvernul maghiar.

Arbitrul Adrian Cojocaru a întrerupt partida timp de aproximativ două minute, iar organizatorii i-au avertizat pe suporteri la stația de amplificare.

În urma acestui incident, echipa patronată de către Adrian Mititelu riscă o amendă între 5.000 și 70.000 de lei.

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei”, se arată în Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al Federației Române de Fotbal.

Comentarii Facebook