Scandări rasiste la meciul Farul - U Cluj. Ce sancțiuni prevede regulamentul disciplinar al FRF


Sâmbătă seara, ultrașii Farului nu s-au mulțumit să se bucure cu victoria favoriților și au stricat finalul partidei cu scandări rasiste adresate rivalei la titlu Rapid.

La meciul Farul - U Cluj, 2-0, galeria gazdelor au reprodus un refren rasist în minutul 82: „Am avut și vom avea mereu boală pe țigani / Ne p*** pe ei la infinit, m*** lui Rapid”. N-a lipsit nici scandarea reprobabilă: „La țigani, m*** la țigani”, notează GSP.

Ce riscă Farul după derapajul galeriei

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii, denigratoare, rasiste, xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei”, se arată la Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF

Comentarii Facebook