Salariul imens plătit lui Alibec de CFR face imposibil transferul jucătorului în România. Rapid a fost interesată


Denis Alibec se află într-o situaţie ingrată. Se antrenează singur la CFR Cluj pentru că Dan Petrescu nu l-a luat în cantonamentul din Spania, iar viitorul său din punct de vedere sportiv nu sună deloc bine.

Sub contract cu Kayserispor, Alibec are un venit extraordinar, dar s-ar putea vedea în situaţia de a sta pe bară în următoarea jumătate de sezon.

Alibec are un salariu de 35.000 de euro la CFR Cluj, iar Rapid s-a retras repede de la discuţii

El ia 35.000 de euro pe lună de la CFR Cluj, chiar 40.000 după alte surse, club care l-a luat sub formă de împrumut pentru tot sezonul. Restul banilor, până la 66.000 de euro, sunt plătiţi de gruparea din Turcia.

În România nu există vreun alt club care să achite un salariu atât de mare unui fotbalist, astfel că gruparea ardeleană va fi nevoită să continue să facă plăţile, chiar dacă nu va folosi jucătorul.

S-a vehiculat la un moment dat şi posibilitatea ca Rapid să-l ia pe Alibec pentru jumătate de an, datorită relaţiilor bune pe care le are cu Săpunaru, cu Niculae şi cu Dandea, însă totul a picat repede în faţa unor asemenea cheltuieli.

  • 26 de meciuri a jucat Alibec pentru CFR Cluj în 2021
  • 12 meciuri şi două goluri are Alibec pentru CFR în Liga 1
  • două meciuri are Alibec la CFR în preliminariile UCL
  • două meciuri are Alibec la CFR în preliminariile UEL

CFR Cluj îl ţine în formă pe Alibec în speranţa că o altă echipă îl va vrea

Cei de la Cluj i-au cerut jucătorului să revină în Ardeal pentru a se pregăti sub comanda celor de la CFR.

Am încredere în Alibec, sunt subiectiv în ceea ce-l privește. I-am spus că am pretenții mult mai mari de la el și-l susțin, dar nu a existat acea compatibilitate între ceea ce cere Dan Petrescu și ce oferă el.

I-am explicat că e important să ajungă la o echipă cu un antrenor care știe să-l pregătească. Dan Petrescu este un astfel de antrenor, la fel ca Hagi. În acest moment e la CFR Cluj. Mi-a explicat că și-ar dori să plece, că nu vrea să meargă în cantonament.

Mi-a zis că are un antrenor cu care face pregătirea, nu am avut încredere în preparatorul lui personal și i-am spus să vină la Cluj. În acest moment se pregătește intens cu un program pregătit de CFR. Există riscul ca antrenorul să decidă să nu-l pună în lotul echipei. Ne asumăm acest risc.

Dan Petrescu nu l-a anunțat (n.r.- că nu-l mai dorește). A existat acea înțelegere nevorbită. Înainte de Revelion, Alibec mi-a transmis că aproape e rezolvat transferul lui la o echipă în Turcia, care a picat în ultima perioadă. Nu ne-am ocupat noi. Am ținut legătura permanent cu impresarul lui. La noi, jucătorii care participă în cantonament au prioritate în a fi pe listă.

Conform regulamentului, trebuie să respectăm înțelegerile. Degeaba i-am spune lui Alibec să plece, pentru că nu are unde să meargă. Motivul pentru care Alibec nu a reziliat contractul cu CFR e pentru că nu are unde să meargă. Fotbalul românesc și echipa națională au nevoie de el. Pentru el, cel mai important ar fi să meargă la o echipă cu un antrenor care să-l aducă la forma care l-a consacrat”, a declarat Cristi Balaj, la emisiunea Digi Sport Special.

Becali îl consideră „un alintat" pe Alibec şi nu-l vrea înapoi la FCSB

Singurul club care s-ar fi putut apropia de o astfel de cheltuială, FCSB, a negat vehement varianta unei întoarceri a jucătorului.

Ce să fac cu el? Alibec e jucător talentat. Dar nu o să mai permit vreodată să facă vreunul mofturi la FCSB. Nu-i mai las. Atunci l-am dat și am scăpat. Păi tu ce faci? Dai cu picioarele, te enervezi că ești schimbat? Alibec nu o să mai fie niciodată (n.r.- la FCSB)!

Nu zic că nu are valoare, dar e prea alintat. Ca om e un caracter frumos, dar în timpul jocului e prea copil, prea alintat, și eu nu permit așa ceva. Sau la antrenamente, mofturi. De-aia iei 20-25.000 de euro pe lună, ca să faci ce spune antrenorul.

Aia e obligația ta. Când ai semnat contractul, ai semnat contract de fotbalist, nu de titular sau să te antrenezi când îți place ție. N-am semnat așa ceva”, a spus Gigi Becali, la emisiunea Liga Digisport.


Comentarii Facebook